perjantai 8. tammikuuta 2010

Aidin ja iskàn Italian viikko

La Befana kàvi ja lapset saivat lahjoja. Ajattelin kuitenkin laittaa tàhàn àidin ja isàn viikon Italiassa kuvina sen sijaan ettà pàlisisin sen kummempia Befanasta...jààkòòn se vaikka ensi vuoteen ;)

Ilmat olivat aika huonot, mutta parina pàivànà se aurinkokin paistoi, joten vanhempani pààsivàt hieman kàvelylle.Paljon he maistelivat viinejà ja saivat vielà nonnon tekemàà viinià tuliaisiksi.Laitoin isàn ostamaan mozzarellaa ja iloisestihan hàn kaupasta pussi kàdestà pihalle tuli. Taitaa olla Italian opiskelust menneet perille.Ja tàytyy kyllà todeta vielà, ettà Ginon kanssa keskustelu sujui jo huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin.Kàytiin naapurikylàssà torstaimarkkinoilla.Ja jàdellekin piti pààstà, Yammy! Voi voi mikà virhe isiltà istua pòydàssà ja juoda espressoa, hih!Lisàksi oli tietty uusivuosi ja ristiàiset, joista kerroinkin jo aikaisemmin. Kiva kun kàvitte  ♥


8 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Miksi ole virhe juoda espressoa? Vai tarkoitatko jäätelön kanssa?

-S- kirjoitti...

Allu: Vitsinà sen làhinnà kirjoitin, kun espressot tààllà vedetààn seisaltaan parissa sekunnissa. Virhe samalla tavalla kuin espresson nauttiminen kello kymmenen jàlkeen....ihan tyhmià juttuja loppujen lopuksi ja mun puolesta nàità sààntòjà saa vapaasti rikkoa :D

Rita A kirjoitti...

Onpa hauska etiketti nonnon viimipullossa :)

Jael kirjoitti...

Mukavaa näyttää olleen! Onko teillä muuten lunta;koko Euroopassahan sitä näyttää olevan ihan kauhean paljon?

MaaMaa kirjoitti...

Kivoja kuvia :) Ja hienoa, että isäsi opiskelee italiaa niin on enemmän yhteisiä kieliä :) Italia on kiva kieli, en ole pahemmin opiskellut mutta Espanjan kautta oppinut paljon, ja tunnistaa tietty monia sanoja suomen "sivistyssanoista" ;) Hyvin sain small talkattua Italiaksi ystävien hämmästykseksi reilu vuosi sitten kun oltiin tyttöviikonloppua viettämässä Italiassa :)

kivaa viikonloppua teille!

-S- kirjoitti...

Rita: Juu, hàn oli suunnitellut tuolla kertaa tuollaiset :D

Yaelian: Tààllà ei ole lunta. Vuorille sataa tyylliin jokatoinen pàivà vàhàn ja sulaa sitten seuraavana pàivànà. Tààllà ilma on ensin +5 sitten +20 sitten -5 ja taas +20...ei tajua!

MaaMaa: Juu molemmat vanhempani opiskelevat italiaa. Isàlleni se vain on huomattavasti helpompaa, kun niin paljon sanoja voi pààtellà englannista (jota àitini ei puhu).
Sà pystyt varmasti small talkaamaan ihan missà maassa vaan...niin paljon olet maailmaa nàhnyt :D

Mukavaa viikonloppua sinnekin teillekin sinne. Keksikàà jotain kivaa jota voitte puuhastella sisàtiloissa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen huomannut saman, että englannissa ja italiassa on paljon "yhteisiä" sanoja, eli monesti voi arvata ja päätellä aika pitkälle toiseen kieleen perustuen. Suomi kun ei ole ollenkaan samaa sukua niin niitä yhteisiä sanoja ei juuri ole.

Onko miehesi opiskellut yhtään suomea? Hän on varmaan jonkin verran väkisinkin oppinut sivusta, kun puhut lapsille suomea.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Joo todella paljon samaa kuin englannissa...sen kuin vain lausuu englannin sanan suomalaisittain niin siinàhàn se jo melkein on, MELKEIN!

Mieheni ei ole opiskellut suomea, mutta ymmàrtàà kyllà kun komennan Benzii...lopeta, tuu tànne, pese kàdet, siivoo huone, nuku jne jne on kaikki ihan tuttuja, hih!