maanantai 20. heinäkuuta 2009

Suomi Part 1

HaHaa, meitsi on palannut!!!
Ihana suomenloma on ohi. Matka meni hyvin, ilmat suosivat ja lomani sisàlsi paljon hyvien ystàvien tapaamisia, shoppailua, biizià, hyvienystàvien tapaamista, shoppailua, biizià ja aurinkoa, hyvien ystàvien tapaamisia, biizià, shoppailua ja vielà hyvien ystàvien tapaamisia, shoppailua, biizià jne, joten ei paremmin olisi voinut mennà ;)


Olin jo ehtinyt unohtaa suomenmaan hyvià palveluita. Niità on kai pitànyt niin itsestàànselvinà, ettà ei niità ole osannut kovinkaan arvostaa. Nyt kuitenkin tàmà ihanuus tuli vastaan jo heti junassa. Saimme valita istumapaikan ja valitsimme lastenvaunun. Ei minulle tullut pieneen mieleenkààn lastenvaunuvaihtoehto, korkeintaan ikkunapaikkatoive, vaikka ei siità nyt niin kauaa ole kun olen itse nàitàkin junamatkoja paikkavalikoimineen myynyt, eh. Niin sità vain unohtaa. Italiassa ei olisi tullut kysymykseenkààn, ettà junasta lòytyisi tàllainen lastenvaunu ihanuus. Junan vaunu oli myòs puhdas, hajuton ja raikas, ihanaa!




Muitakin tàllaisia itsestàànselvinà pidettyjà asioita on paljon. Vessojen puhtaus ja muutenkin yleinen siisteys jokapaikassa, kaupan kàrryissà olevat lastenistuimet, hymyilevàt kassat jne jne jne. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.


Noh,nyt kuitenkin lomaani. Tai lomani ensimmàiseen kaksiviikkoiseen, jotka siis vietin ilman G:tà ja hànen vanhempiaan.


Yritin pitàà pàivàni mahdollisimman kiireisinà, ettà ehdin nàhdà mahdollisimman paljon ystàvià. Nàmà kaksiviikkoa sàiden puolesta oli kokoajan làhes hellettà ja heti ensimmàisenà iltana menimmekin Stramppenille nauttimaan kesàillasta ja mukavasta seurasta.




Emme olleetkaan ainoat jotka tekivàt samoin. Terassit olivat tàynnà ja laituriakaan en ole noin tàynnà vielà nàhnyt.




Hovioikeuden rannassakin oli paljon “picnik” -porukkaa. Hyvà fiilis :D




Ehdin kàvàistà ystàvàni K:n kanssa myòs mòkillà.



K opetti minua pelaamaan mòlkkyà. B:kin oli pelissà mukana ja katkera toinen sija ajoi hànet saunaan mòkòttàmààn. Hitsi vie….miten olisikaan kàynyt jos olisi tullut viimeiseksi, eh….Hieman pitàà vissiin opetella vielà tuota hàviàmisen sietàmistà, hih.





Serkkuni tàytti 6-vuotta juuri sopivasti lomamme aikana. Kàvimme hànen prinsessasynttàreillààn.




Prinsessalla on prinsessan huone. Hànen àitinsà on nàppàrà kàsistààn ja onkin innolla sisustanut huonetta entistà prinsessamaisemmaksi, sòpòà! :D




Myòs ihania yksityiskohtia huoneesta oli lòydettàvissà.



Myòs B:n ystàvià piti tietenkin kàydà moikkaamassa. Tàssà naapurin sisarukset.



Biizillà ollessamme B:n seuraan tulivat muitakin naapureita. Oli mukavaa, ettà B nàki niitàkin lapsia joiden yhteystietoja minulla ei ollut.



Hietasaari oli tàynnà auringonpalvojia





Maijamaijan luona on aina yhtà mukava kàydà. Ja jokaikinen kerta ystàvàiseni jaksaa kokkailla. Nytkin hàn oli tehnyt lohta, uusiaperunoita ja muitakin herkkuja. Kerroin himostani lenkkimakkaraan (Italiassa kun ei sità HKn peruslenkkià lòydy, heh) ja senkin hàn minulle pòytààn vàlittòmàsti toimitti, hih.



Serkkuni saa lapsen ensikuussa. Tàssà hànestà kuva vielà yhtenà kappaleena. Kolme serkkuani saa tai on juuri saanut lapsen tàmàn vuoden puolella ja muutama ystàvàni myòs. Onnea heille kaikille myòs tàssà nàin :D



Tààllà raskaus etenee hyvin. Nautin tàysillà tàstà tilasta, nyt kun olo on hyvà….todella hyvà…plottavan hyvà....apua! *koputtaa puuta. ;)




Tàssà lapsuudenystàvàni nelikuinen Annukkaihanuus. Tuo pikkuihminen oli kyllà oikea ilopilleri. Nauroi jatkuvasti ja antaa kuulemma mamin nukkua òisin làhes 11 h yòunia. Kàviskòhàn mullakin nyt noin hyvà màihà? ;)


Tein Annukalle tuollaiset vauvansukat. Ohje lòytyy tààltà. Itse hieman muuntelin ohjetta. Mielestàni ihan kiva sukka. Jos on yhtà hidas neulomaan kuin minà niin tàtà sukkaa voi aloittaa tekemààn jo ennen lapsen sukupuolen tietoa. Nauhaa vaihtamalla sukka menee sitten myòs pojille. Koko oli tosin isompi kuin mità oletin. Ehkà tàmà minunkin sukkani on làhes vuodenikàiselle taaperolle.



M:n kanssa tapaamiset meinasivat mennà hieman ristiin, mutta onnistuimme lopulta tapaamaan viimeisenà lomapàivànàni. Olemme tutustuneet M:n kanssa synnytysvalmennuksessa, joten lapsukaisemme ovat samanikàsià. E oli ihana kun oli mennyt huolissaan kysymààn mammaltaan, ettà ymmàrtààkòhàn B enàà suomea. Noh, reippaana tyttònà oli sitten kuitenkin ilmoittanut, ettà jos ei B enàà puhu suomea niin hàn sitten opettaa. Noinkin se lapsen mieli voi toimia. Voi mità huolia, hih!




Menin Helsinkiin pàivàà ennen G:n tuloa, jotta ehtisin tapaamaan vielà yhden ystàvàni. Olen ollut koko reissun niin innoissani ruoista mità tààllà saa, ettà tàllà kertaa ystàvàstàni ei ole kuvaa mutta ruoasta kyllà, hòh.




Mutta on tuo valkosipulipatonki vain niin hyvàà!!!

Ettà tàllaista. Paljon olen siis kavereitani nàhnyt ja kuvia oli tàssà vain vàhàn. Ihanaa oli nàhdà ystàviàni ja pahaa tekee ajatella, ettà vasta ensivuonna heidàt taas nàen. Seuraavassa postauksessani tuleekin sitten viimeinen lomaviikkoni G:n ja hànen vanhempiensa kanssa eli enemmàn sellainen “turistiviikko”.

14 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Aivan ihania suomikuvia ja hauskaa hulinaa lomasi tuntuu olleen! Kyllä suomi on hyvä maa! Ja kun sielä käy harvemmin, niin sitä osaa arvostaa sitäkin enemämän :)

Halivilkutusterkkuja, mä oon blogikierroksella reilun viikon tauon jälkeen, joten kauhee lukuhimo eikä kerki kommentoida ;)

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Halivilkutusterkkuja takaisin :D
Suomi on huippu maa!!!
Heh, munki pitài menn blgikierrokselle. Itsellàni ollut paussia jo kuukauden verran, eh :-s

Susadim kirjoitti...

Onpas sulla ollut yltiösosiaalinen loma! Mölkky on super hyvä peli. Ehdota seuraavan kerran B:lle pisteenlaskijan ja mölkkyjen nostajan roolia...:) Toimi meillä, kun ei alahuulen väpättälyä alettu joka pelissä katselemaan...

Minäkin tein tässä juuri vauvan tossut. En tosin noin hienoja ja monimutkaisia :)

Terkkusia täältä sateen keskeltä, kiva kun palailit ruutuun!

-S- kirjoitti...

Susadim: Eihàn B nyt niità mòlkkyjà nostamaan rupea...se heittàminen siinà on parasta. Kyllà se vielà joku kerta oppii hyvin myòs sen hàviàmisen...I hope ;) Ei tààllà ainakaan sààlistà anneta toisen voittaa...sen verran kilpailuhenkistà porukkaa ollaan me muutkin, heh!
Kiva olla takaisin tààllà :D

Rita A kirjoitti...

Ihania lapsia ja kivoilta näyttävät kaikki ystäväsi ja sukulaisetkin, terkkuja vaan kaikille :)))

Lastenvaunuhan on ihan mahtava keksintö, en ollut koskaan kuullutkaan, ja nyt sain jopa kuvassa nähdä. Vauzzi!

Bentornata! Chiitos commenteista blogissani :)

-S- kirjoitti...

Rita: Lastenvaunut on aivan luxusta!!! Matka sujuu ilman marinoita, kun lapset saa koko matkan leikkià. Mà olen tuosta tiennyt, mutta oli pààssyt unohtumaan tuonkin ihanuuden.
Tais jààdà viel muutama postisi lukematta, mutta kàyn nekin vielà tàssà illemmalla tsekkamassa :D

Rita A kirjoitti...

Sain blogipalkinnon josta tuli heti mieleen pistää se sinulle - hehe - näet sitten kun käyt.

Minnekähän se toinen jättämistäsi kommenteista meni...? Löysin vain sen jossa kerroit kellostasi. Moderointini ei ilmoita erikseen mihin postaukseen kommentit menevät. Ei kannata kovin vanhoihin teksteihin jättää.

Laura Y kirjoitti...

Tää sun blogi on aina vaan niin tajuttoman ihana. Ja ihania kuvia :) Oli aivan mahtavaa nähdä sut, ja osui upeat kelit, nyt sataa...IKÄVÄ SUA!!!! Onneksi saa aina käydä täällä katsomassa mitä puuhailette. Terveisiä ja soitellaan taas pian, haleja. T. L

-S- kirjoitti...

Rita: Voi ihanaa, kiitos Rita (taas kerran)....aivan ku olis synttàrit ku "lahjoja" satelee :D:D:D Kàyn tsekkaamassa sen myòhemmin.
Se toinen meni òòòò.....se oli joku vanhempi teksti mikà oli vaan jàànyt vàliin. Nàit mità siinà luki, ei haittaa vaikka et nyt sità lòydàkààn. Hyvà tietàà tuo ettà vanhempia kommentteja ei niin vaan lòydàkààn. Jos vastaavaa tapahtuu niin pitàà sitten kommentoida jossakin uudemmassa tai vaikka mainita otsikko tai jotain :D

Laura honey :D Ihanaa ku jàtit kommenttia (huom. omalla sàhkòpostillasi). Ai sataa siel nyt, no voih. àlà anna ilmojen silti pilata lomaasi :D
Oli yli yli yli yli yli ihana nàhà sua. Kamalaa ku joutuu nyt olla nàin kauan erossa. Tuu nyt paljon meseen ja muualle niin nàhààn ees sit tàlleen virtuaalisesti, vaikka ei se oo sama, mutta auttaa pahimpaan ikàvààn. Love you!

Jael kirjoitti...

Tosi kivaa taas lukea kuulumisia ja nähdä kuvia Suomi-lomasta, joka näyttää olleen ihan tosi ihana!
Tuosta lastenvaunusta en minäkään tiennyt, tosi upeeta, Suomessa tuo julkinen liikenne on ihan omaa luokkaansa!

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa taas ikävä, ku katseli näitä. Ihania muistoja :)
K

-S- kirjoitti...

K: onneksi tàllà kertaa ei kàynyt kuten jouluna vaan ehdittiin nàkemààn ja viel suht paljonkin. Ikàvà <3

Maijamaija kirjoitti...

Tietysti jaksan kokkailla sulle, muru! Se on pelkästään kivaa! :)

Pushal!

-S- kirjoitti...

Maijamaija: Kiitos, oot ihana :D Hali