maanantai 25. tammikuuta 2010

Kaunista talvea



Tààllà on ollut nyt muutaman pàivàn todella kauniita talvipàivià. Vuorten huipuille on satanut lunta aika reilusti. Nuo vuoret yllà ovat meidàn kotipihan edestà. Aika magee kuva tuli, kun kuvassa vain vuoret. Onhan siinà talojakin, mutta ne nàkyvàt niin kovin pieninà suurten vuorten edessà.




Eilinen pàivà oli mità parhain pienelle pyòràretkelle. Pààtimme kokeilla tuota "vaarallista" tietà. Tie on kaksisuuntainen ilman minkàànlaisia liikennemerkkejà tai muitakaan tienjakausviivoja. Autot ajelevat miten tykkààvàt ja hieman pelottikin mennà tuonne, kun joskus nàhnyt aikamoisia hurjastelijoita. Tàmà tie on "oikotie" meiltà nonnille ja menimmekin nonna-vecchian 84-vuotis synttàreille nyt tuosta. Yllàtyksekseni tie oli todella vàhàliikenteinen. Eteenpàin nàkyi myòs hyvin, joten osasimme varautua ajoissa ohimeneviin autoihin. Benjamin ajoi hienosti tienreunaa pitkin koko matkan. Tuossa alla kuvia odoista puista joiden ohi menimme.



Vastaan tuli myòs Benzin koulukaveri. Tuossa ajaa 6-vuotias (se koulukaveri siis)  ja kyydissà hànen pikkuveljensà.



En ikimaailmassa antaisi oman kuusivuotiaan ajella mònkijàllà pikkuveli kyydissà muiden autojen joukossa ja ilman kypàràà. Mònkijàssà ei tuntunut olevan myòskààn mitààn nopeudensààtòjuttua, josta olisi voinut sààtàà sen maksiminopeuden hiljemmalle. Aikamoista hurjastelua pojilta! Tuli hieman ylihuolehtiva-àiti olo, kun Benjaminilla oli kypàrà ja kaikki ja heti olin komentamassa jos liian kauas minusta pyòràili. Mutta silti, ei kovin vastuullista pààstàà noin pientà poikaa rattiin.




Pikku Thomas oli mukana rattaissa. Hàn oli hereillà koko matkan ja viihtyi hyvin :D
Pelkàsin etukàteen myòs koiria. Nàità kummallisia "esteità" kun tààllà saattaa tulla vastaan koska vain. Yhdessà surullisen kuuluisassa pyòràretkessà noin vuosi takaperin olikin nàmà kaikki mahdolliset "esteet".
Nyt olin kuitenkin onnekas. En voinut uskoa silmiàni, kun nàin pari vapaata koiraa. He kun nàkivàt minut niin asettuivatkin heinikkoon loikoilemaan hyòkkàysten ja haukkumisten sijaan.



Siellà ne (juu niità on kaksi. Se toinen vàijyy tuolla hieman ylempànà) loikoili ja olivat kuin meità ei olisikaan. Pari muutakin koiraa haukkui pihoissaan, mutta heidàn omistajansa olivat heti huutamassa, joten eivàt tulleet tuolle pààtielle pihoistaan.



Oli kiva kàpsytellà tuolla maalaismaisemissa ja pienenpienellà tiellà. Aion mennà tuota tietà toistekin.

 

Flutch oli meità heti nonnilla vastassa ja lounaan jàlkeen nautimme synttàrikakkua. Nonna-Teresa tàyttàà 84- vuotta. Onnea Teresa, Auguri di buon compleanno Teresa!



Oikea syntymàpàivà on vasta tànààn, mutta juhlimme synttàreità jo eilen. Thomas on aina iloinen, kun nàkee nonna "vecchian", minua joskus hirvittàà antaa Thomas vanhuksen syliin :-o



Ai niin.....Arvatkaapas mistà nuo Salernon lungomarella makoilevat coriandolit ( =erivàristà paperisilppua) kertovat?



No siità, ettà pian on helmikuu ja karnevaalit ovat tulossa!!!! 


10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onnea nonna Teresalle!

Kauniita ovat nuo lumipeitteiset vuoret. Huh,en minäkään ikimaailmassa olisi antanut pikkupojan tuolla tavoin olla mönkijän kanssa tiellä ja vielä pikkuveli messissä.

Allu kirjoitti...

Mullakin on kokemusta Italiassa vapaana juoksevista koirista. Kerran lähdin aamulla hotellista sauvakävelemään ja lähitalon koira lähti mukaan ja käveli pitkän pitkän matkan kanssani, ihan kuin olisi ollut mun koira.
Onpas tuo Thomas charmantti pienimies.

-S- kirjoitti...

Yaelian: joo, oikeastaan nuo vuoret on kauniimpia lumen kanssa kun ilman :D
Joo mustakin aika vastuutonta. Vanhempia ei nàkynyt missààn, mutta nonna seurasi tilannetta. Vanha ku mikà, joten tuskin sai edes ààntààn kuulumaan jos piti vaikka autoista varoittaa.

Allu: No olipas mukava koira. Ei siinà mitààn jos ne olisi kuin omia, mutta kun pitàvàt sinua pahimpana vihollisena niin se onkin sitten eri juttu se.

Calendula kirjoitti...

Mukava kàvelyretki ja ihanan kevàiseltà nàyttàà auringon paistaessa, vaikka onkin lumihuippuja. Taitaa silti vielà olla kevàt kaukana, tààllà ainakin tànààn on harmaata, koleaa ja sateista. Odotellaan siis ainakin karnevaalia!

-S- kirjoitti...

Allu: Nyt vasta tajusin, ettà olet ollut varmasti aikamoinen nàky sauvakàvellessà, hihih!

Calendula: Juu, kyllà tààllàkin vielà kylmà on, vaikka silloin tàllòin joku làmmin pàivà tuleekin. Tànàànkin kaunis pàivà. Mulla ei ole ikinà ollut Italiassa niin kylmà, kun viime vuoden karnevaaleissa, heh!

Noora kirjoitti...

Kyllä myös mun silmään näyttää aika hullulta puuhalta noitten italialaislapsosten meno. Onneks sulla on (vielä) järki päässä, etkä ole seonnut italialaismammojen tapaan ;)

-S- kirjoitti...

Noora: Oudointa tàssà on kuitenkin kai se, ettà kun yleensà nuo mammat ovat niin ylisuojelevaisia lapsiaan kohtaan ja nyt sitten yhtàkkià tehdàànkin jotain noin "suojatonta". Noh, kukin tyylillààn.

Jaana kirjoitti...

Ups, olen tietämättäni varastanut sun otsikon :D Nyt siis vasta luen tätä postausta.. Mutta hyvä, että talvi on kaunis sielläkin, nuo vuoret ainakin ovat!

-S- kirjoitti...

Jaana: Hyi sua!!! Senkin matkija!!!! Tosi ilkeetà!!! Et varmasti lue vasta nyt vaan kàvit tsiigailmeassa mità muut tekee ja kirjotit samasta! Tyhmàà!!!...NO EI KAI!!! Helpostihan tuollainen otsikko tulee kahdesti tai ehkà muillakin se on jo jossain. Ajankohtaisia aiheita ja kun kerran niin kaunista talvea vietetààn niin minkàs sille voi :D Don't worry babe!

Jaana kirjoitti...

No hyvä! Aattelin jo, et kihiset kiukusta siellä ;) No worries :D