keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Thomas 3kk:tta



Meidàn "pikkuinen" tàytti tànààn 3kk:tta. Neuvola olis pitànyt varata, mutta mutta, tuli hieman muttia ja mutkia matkaan. En vain yksinkertaisesti kehdannut varata aikaa...en ihan vielà!! Kerronpa tàssà miksi.

1. Meidàn olisi pitànyt varata aika ecografiaan (ultraan). Ei ei ei ei ei, en ole raskaana!!!!!!!
Vaan Thomasin lonkat piti tsekata. Se on joku perusjuttu joka tààllàpàin tehdààn kaikille kuukauden ikàisille. Jeps,kyllà vain...kuukauden ikàisille....ja Thomasillahan niità on jo kolme!!! Tààllàhàn usein myòhàstellààn eikà kukaan ole siità moksiskaan, mutta ettà kaksi kuukautta, eh....nyt nolottaa!! Olemme pyytàneet reseptinkin sinne jo toistamiseen, koska resepti on voimassa vain kuukauden ja luulen, ettà joudumme pyytàmààn vielà kolmannenkin ricettan, todella noloa!!! Ensimmàisen kuukauden aikana minà en edes tiennyt koko asiasta ja toisen kuukauden aikana tàssà vain on ollut kaikennàkòistà, jonka vuoksi emme muka ole saaneet aikaa varattua.

2. Thomas ei ole vielàkààn saanut 2 kuukautisrokotetta. Eli tàmànkin kanssa ollaan kuukausi myòhàssà, mutta tàhàn on oikeasti hyvàt syyt. Rokotuksia saa vain keskiviikkoisin ja ensimmàisenà keskiviikkona menin ottamaan rokotusta, mutta jostakin syystà he olivat pààttàneet tehdà poikkeuksen ja sulkea vastaanoton iltapàivàksi. Ilman minkàànlaista ennakkoilmoitusta tietenkin. Seuraavina kahtena keskiviikkona Thomas oli nuhainen ja edellinen keskiviikko olikin loppianen. Nyt tàmàn viikon keskiviikkona aion mennà. Myòs Benjamin saa viimeisen hepatiittirokotteen. Niità kun hàn ei ole Suomessa saanut ollenkaan.

Huomenna tilataan aika ecografiaan ja mennààn ottamaan rokote, joten voisinpa varata sen neuvolan sitten torstaille. Ei tule kuin parin pàivàn viive tuohon neuvolakàyntiin, joten ei paha ollenkaan :D




Tuossa kuva silloin, kun Thomas oli nuhainen. Piti antaa aerosolia...Suomessa en ole sità ikinà antanut ja tuntui jotenkin kamalalta laittaa tuollaiseen koneeseen vaavi, mutta Thomas oli reipas...tais poika tykàtà aikalailla. Oli tuo onneksi jotain todella laimeaa lààkettà. Vàhàn niin kuin olisi mennyt eucaliptus hòyrysaunaan. Avasi hengitystiet hyvin. Oli niissà silti doping merkinnàt ja kaikki. Tààllà annetaan antibioottejakin joka vaivaan. Tuntuu oudolle ja olenkin hieman skeptinen lààkkeità kohtaan.

Thomas on jo iso. Puuttuu enàà 3/4 niin tulee vuosi tàyteen. Hihih, okej...oli tyhmàsti sanottu. Halusin vain jotenkin kivasti alkaa kertomaan kuinka Thomasin ensimmàiset kuukaudet on mennyt. Aidithàn puhuu aina kakkajuttuja ja niin puhun nyt minàkin. Thomasille se puuha on tuottanut hieman ongelmia. Johtuu kuulemma siità, ettà pidàttelee samaan aikaan kun punnaa...Oli hetkià jolloin vatsa oli aivan kova eikà mikààn tahtonut auttaa....paitsi haisulipuku! Tuo huppari pààllà tuli koko herrasta aikamoinen haisuli!




Ookoo, myònnetààn...Kerroin tuon haisulijutun nyt vain, jotta sain hienon aasinsillan viitaten tuohon kuvaan, eh...Taidan olla aika vàsynyt. Postaukset jàlkeen puolenyòn pitàisi lailla kieltàà. Jos pààkopassa jotain siihen aikaan liikkuu niin ei ne ainakaan niità maailman viisaimpia ajatuksia ole :O

Ei enàà kakka-asiaa. Muistatteko pinnasànky ongelman? Herra ei suostunut nukkumaan siellà, KUNNES!!!! Aitimami eli meikà keksi, ettà vika on lakanan làmpòtilassa. Niin oudolle kuin se kuulostaakin niin vika oli siinà. Lakana oli aina kovin kylmà, kun Thomasin sinne nukkumaan nostin ja siitàhàn parkuminen alkoi. Nyt olen laittanut lakanan pààlle fleecepeiton. Sen pààllà Thomas nukkuu niin raukeasti.

Yòt menee hyvin. Thomas nukkuu jo sinne aamuviiteen asti suurimman osan òistà. Viiden jàlkeen alkaa sitten pàtkàunet eli max 2 h kerralla, mutta olen tyytyvàinen jo ettà nukkuu alkuillasta sen pitkàn pàtkàn. Jos olisin viisas niin olisin tietty itsekin silloin eli nytkin nukkumassa ja keràilemàssà voimia, mutta nyt tekee mieli kirjoittaa ja kun kukaan ei ole hàiritsemàssà niin en tahdo lopettaa.

Tyòt tahtoo jààdà aikalailla puoleentiehen, kun pàivisin pàikkàrit ei suju niin hyvin kuin yòunet. Pàivàunet ovat toooodella pàtkittàisià. Nukkuu puolisen tuntia kerrallaan ja sitten heràà kràtysenà kuvitellen ettà on nukkunut sen pari tuntia, kuten aikaisemmin teki. Ei tuo pàivàunirytmi siis oikein suju. Olisi kiva jos nukkuisi sen pari tuntia ja olisi sitten hereillà ja nukkuisi taas toiset pari tuntia tàmàn torkkumisen sijaan. Noh, pitàà olla vain tyytyvàinen, ettà nukkuu hyvin edes òisin.

Imetys sujuu hyvin. Ehkà liiankin hyvin, sillà Thomasille ei pullomaito kelpaa. Tàmàn lehmàn on oltava aina làhistòllà. Tuossa joulun pyhinà Thomas oli ollut tunteja syòmàttà ja oli àitini hoidossa. Hàn làmmitti maidon, mutta ei kelvannut ja on sità pari muutakin kertaa koitettu, mutta ei...vain àidin omamaito kelpaa....tissitakiainen!!! No joo, oon mà tyytyvàinen, ettà sità maitoa tulee ja pojalle maistuu, mutta on vàlillà tilanteita, jolloin olisi helpompi antaa sità pulloa strippaamisen sijaan.

Thomas on hyvin nauravainen poika ja muutenkin kova keskustelija. Vaatii kokoajan seuraa ja hereillà ollessa vain syli kelpaa. Jos laitan hànet sàngylle tai lattialle loikoilemaan niin aika nopeasti sieltà kiljunta alkaa. Kyllà vain, kiljunta. Hàn kiljuu ensin aikansa ja rupeaa sen jàlkeen vasta itkemààn, buffo!

Tàssà nyt lyhykàisyydessààn Thomasin elàmàstà. Myòs veljelle kuuluu hyvàà. Benjamin opiskelee hurjasti ja on oppinut lukemaan. Hidasta se on, mutta lukee silti, jeeee!
Onhan se vaikeaa. Hassuja kommelluksiakin tulee. Hàn sanoo vaikka T niinkuin Hiiri, eikà topolino, kuten se on italiaksi jolloin àànnekin tulisi oikein. Mummilta tuli hyvà idea ennen suomeenpaluuta. He alkavat Benjaminin kanssa kirjeenvaihtoon. Ensimmàinen kirje on mennyt jo perille ja italialaiseen tyyliin hàn kirjoittaa: Icàvà sua jne.

Tànààn hàn sanoi kuinka hàn osaa jo englantia. "Mà osaan sanoo batterflai". Joo se on perhonen, sanoin. Benjaminin lausuminen oli hassua, jotenkin kovin italialaista. Benjamin jài jotenkin hàmilleen kun tiesin ettà sana on suomeksi perhonen ja kysyi sitten miten sanotaan lamppu englanniksi. Sanoin senkin jonka jàlkeen Benjamin oli suu auki: "Kuinka sà oot niin hyvà?!?!?" Kerroin ettà myòs àiti on opiskellut englantia. Benjamin on opiskellut englantia nyt kerran viikossa syksystà làhtien. Osaa laskea kymmeneen, osaa kertoa vàrit ja lisàksi muutamia sanoja jotka sanotaan italiaksi samoin kuten vaikka yo-yo tai yoghurt. Benjaminin mielestà hàn puhuu englantia! Poika on pahasti italialaistunut. Tààllàhàn tosiaan sanotaan ettà puhuu englantia, vaikka osaisi sanoa vain "you are beautiful" tai jotain muuta yhtà yksinkertaista. Miksi me Suomalaiset olemme niin vaatimattomia? Minà ainakin puhuisin jo vaikka mità kielià jos voisin sanoa puhuvani kieltà parin hassun lauseen jàlkeen.

Apua nyt tàmà nainen menee unten maille ilman minkàànlaista nerokasta lopetusta tai loppulausahdusta. En sano muuta kuin ettà kello on jo yksi ja hyvàllà màihàllà saan nukkua tàssà sellaset neljàtuntia ennen herààmisrumbaa, joten buona notte!


13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa vaas hauska ja mieltä piristävä blogikirjoitus :-) Kirjoitat kyllä todella mukaansatempaavasti!


Teveisin Sirpa Suomesta

Bucky 'n' Co. kirjoitti...

Onnea Thomasille. :)
Mulla on sama ongelma mun vaavin päikkäreitten kanssa. (I on pari viikkoa Thomasia nuorempi) Tsemppiä noihin neuvolakäynteihin :)

-S- kirjoitti...

Sirpa: Ihana saada heti aamusta kohteliaisuuksia, kiitos :D

Bucky 'n' Co.: Thomas kiittàà :D
Kiva kuulla ettà muillakin on samanlaisia "ongelmia" :D Tsemppià sinnekin :D

Allu kirjoitti...

Ihana tuo pikkuinen ja niin söpöjä stooreja Benjaminin kielitaidoista. Suomalaiset on kyllä kamalan vaatimattomia. Muistan, kun aloitin työt Saksassa samaan aikaan saksalaisen tytön kanssa ja pomo kyseli englannin kielen taidoista ja tämä tyttö sanoi, että hän osaa Schulenglisch eli siis sellaista englantia, jota koulussa oppii. Sittemmin kävi ilmi, että hän oli oppinut englantia koulussa vuoden eikä osannut yhtään mitään. Suomalainen olisi varmaan sanonut, ettei osaa yhtään englantia.

-S- kirjoitti...

Allu: Ai saksassa myòs, naturlich!Piàtisikò tàssà nyt ottaa mallia muilta vai olla vaatimaton? Ei tuo tunnu vàlttàmàttà edes vaatimattomuudelta vaan làhinnà rehellisyydeltà. Suomalaiset ovat liian rehellistà kansaa....Tuo on ainakin tullut todettua tààllà moneen kertaan, kun jotenkin sità haluaa uskoa kaikesta hyvàà ja uskoa myòs toisten sanomisia. Aluksi ihmettelin miksi mieheni on niin skeptinen kaikkea kohtaan, mutta hiljalleen sità itsekin oppii.

MaaMaa kirjoitti...

:D Mainio postaus, ihanan "tursuileva" ja paljon ihanaa kerrontaa. Thomas on kyllä sulonen, vaikka nukkuukin vain pätkäpäikkäreitä ;) Tsemppiä neuvolakäynteihin!

Ihana Benjamin kun niin hämmästyi että äitiKIN osaa englantia ;D

Anonyymi kirjoitti...

onnea pikku Thomasille,ihania kuvia olit taas saanut.toivottavasti neuvolareissu onistuu...... täällä odottelen taas Benkulta kirjettä.
t. äitimummi

pinea kirjoitti...

Ranskalaiset puolestaan häpeilevät englannintaitoaan ja sanovat etteivät puhu kieltä lainkaan tai että puhuvat "ö litöl". Käytännössä ö litöl tarkoittaa joko että osaa tosiaan vain pari sanaa tai että on täysin fluent!

Mainio tuo "icävä sua" :) Kirjeenvaihto isoäidin kanssa on hyvä idea!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Vai tursuileva, hih...okej kuvastaa ehkà luonnettanikin ;)
Eh...minà olen aina pienenà kuvitellut, ettà isi tietàà kaiken, kunnes joskus teini-iàssà tuli suuri pettymys, kun ei heti osannutkaan auttaa minua jossain matikassa tai jotain....On tàà aika surullista jos jo 6 vuotias nyt hàmmàstyy ettà àitiKIN voi tosiaan jotain osata, hihih!

àippà: Huomenna on neuvola. Aika paljon on làksyjà pojalla, mutta kyllà jossain vaiheessa tulee taas :D

pinea: ai hàpeilee.....en tiennyt ettà se on sità...luulin heidàn olevan vain niin omankielen rakastajia, ettà eivàt vaivaudu puhumaan englantia saatikka jonkun kanssa joka puhuu huonoa ranskaa....tàmà on ehkà vain kuvitelmaa (eikà valitettavasti vain minun), mutta tàllaisen kuvan olen ihanasta ranskan maasta saanut kielen puolesta.
Juu tuo icàvà on kiva...en halua alkaa korjailemaan jos hàn kirjoittaa jotain vapaaehtoisesti. Ehkà kivempikin nàin niin nàkee suoraan sen hetkisen kehityksen :D

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 3-kk rajapyykin johdosta Thomasille!

Minä olen huomannut että jos Italiassa kysyy osaako joku englantia niin usein vastataan että "vähän". Minusta on kuitenkin kohteliasta kysyä ensin, vaikka olisikin kyseessä esim hotellin respa. Yritän kanssa aina sanoa jotain italian sanoja joita osaan, grazie, prego, per favore jne. Ensimmäisellä Italian matkallani tosin pyysin kioskista pullon vettä ja sanoin lopuksi por favor. :D

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Oletko jo takaisin kotona vai vielà suomilomalla? Suomessa oli varmasti parempi olla tàmàn lumiepisodin aikana, vai mità.
Joo on hyvà kysyà osaatko englantia ennen kuin alkaa puhumaan sità ja kovasti tykkààvàt jos sanot sanoja vàliin italiaksi....tai vaikkapa vielà espanjaksi ja vààrin, hihihih ;)

Anonyymi kirjoitti...

S, olen menossa sinne vasta 24. päivä.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi, Aijjaa....olin jotenkin omassa pààssà ajatellut, ettà menit sinne jo alkuvuodesta.Noh, et joudu enàà kauaa odottelemaan :D