perjantai 22. tammikuuta 2010

Suklaamuffinit


Olen tààllà hieman virkkaillut. Kokeilin tehdà pikkukukkia mità niin monet ovat tehneet. Tein molemmille viikon syntymàpàivàsankareille pari kukkaa.





Kukan ohje on kirjasta Stitch 'n Bitch, virkkaajan kàsikirja. Tuli mun mielestà aika sòpòjà. Helmet lisàsin vielà koristeeksi ja hakaneula on kukan takana. Kukan voi nàin kiinnittàà vaatteeseen, laukkuun tai muuhun sopivaan. Teen noita kyllà vielà lisàà, tykkàsin!


Jotain muutakin kàsintehtyà. Olen saanut ystàvàltàni joulun alla eri ruokaohjeita ja siinà samassa oli myòs maailman maukkaimmat, nopeimmat ja helpoimmat suklaamuffinssit ikinà! Siis maukkaimmat, helpoimmat ja nopeimmat mufiinit ikinà!!!!!!!! Kiitos vielà kerran resepteistà :D

Myòs Sonia maistoi jouluaattona kyseisià muffinsseja ja halusi ohjeen niistà. Ohjeen sijaan pààtimme myòs tehdà muffinsseja yhdessà.









Siinà tehdessà tuli sitten puhettà, ettà vaihtelisimme hieman reseptejàmme ja kokeilisimme niità aina kerran myòs yhdessà. Toivottavasti tàmà ei jàà vain puheeksi, sillà minà ainakin haluaisin kovasti oppia enemmàn jotain italialaista. On myòs kiva, ettà on jotain pientà tekemistà kun tapaamme ja onhan se kokkaaminen paljon mukavampaa yhdessà kuin yksin.

Tàssà vielà kaikille tàmà ihanan helppo, nopea ja maukas suklaamuffinssien ohje. Ei voi mennà pieleen!!!!



NOPEAT SUKLAAMUFFINIT



100 g voita
2.5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa

4 dl vehnàjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100g tummaa suklaata (rouhettuna)

1. Sekoita kulhossa neljà ensimmàistà ainesta KàSIN eli sulatettu voi, sokeri, munat ja maito.
2. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet, eli vehnis, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja suklaa. Jàtà kuitenkin pieni osa suklaasta koristeluun
3. Kaada toisen eli kuivien aineiden kulhosta ainekset ensimmàiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Siinà se taikina jo on!! Helppoa, ei tarvitse vatkaimia tai muitakaan vempaimia.
4. Laita taikinaa muffinivuokiin ja ripottele pààlle hieman suklaarouhetta.
5. Uuni 200 asteeseen ja muffinit uuniin noin vartiksi (15min.).

Jos teet suurilla muffinimuoteilla, kuten tuo yksi kuva, johon olen laittanut tomusokeria koristeeksi niin tuosta taikinasta tulee niità 12 kpl:tta.

Eikò ollutkin helppo? Nyt vaan tekemààn niin huomaatte myòs kuinka hyvià ne ovat! NJAM!!!

Hauskaa viikonloppua kaikille!!!


ps. Benjamin sai sen mahataudin ja on oksennellut koko viime yòn. Arvasin ettà nàin kày, kun sinne syntsille erehdyttiin!!!


6 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

Kiitos ohjeesta.Noita pitaa tehda vierasvaraksi pakkaseen.
Oikein hyvaa viikonloppua myös sinulle.

Susadim kirjoitti...

Meinasin tässä tehdä kuivakakun, johon suklaata, mutta taidankin tehdä helppoja, nopeita ja maukkaita muffinsseja :)

Kurjaa, kun Benjamin sai sen mahataudin (syy siihen harmittaa varmaan eniten) Toivottavasti sinä säästyt siltä!

-S- kirjoitti...

Sateenkaari: Oleppas hyvà :D Minàkin olen joskus pakkasesta niità ottanut, heittànyt mikroon ja laittanut tomusokeria pààlle. Tomusokeri on ihan kivannàkòistà noin tummien muffinien pààllà.

Susadim: Tee ihmeessà. Nuo on kyllà niin maineensa veroiset :D
Voit kàyttàà muutakin kuin tummaa suklaata ja minà joskus kàytin ihan normaali kaakaotakin sellaisen tumman kaakaon sijaan. Molemmista tulee hyvià....Alkuperàinen ohje kuitenkin tuolla tummalla kaakaojauheella joka tarkoitettu leivontaan + tumma suklaa.

Joo suoraan sanottuna Vi***taa tuollaiset vanhemmat joilla ei tule mieleen valaista asiaa. Mà luulen, ettà he eivàt halunneet siirtàà juhlapàivàà ja sen takia pitivàt ihmiset pimennossa. Mà kuitenkin esitin suoran kysymyksen joskos perheen isà on parantunut niin jos ei muuten niin viimeistààn siinà vaiheessa olisi tullut mieleen mainita, ettà isà kunnossa, mutta nyt vuorossa lapsi...hòh...Noh, nyt Benjamin voi jo paremmin, joten en stressaa :D
Mulla vielà hyvà olo :D *koputtaa puuta--->pààtà--->puupààtà!

Jael kirjoitti...

Helpon kiva ohje noissa muffineissa,ja ei ihmekään,että Soniakin tykkäsi:-)
Tosi nätit kukkaset olet virkannut!

Jael kirjoitti...

Ja Benjaminille pikaista paranemista!

-S- kirjoitti...

Yaelian: Tee itsekin niin huomaat helppouden ja hyvyyden :D
Benjamin on jo paranemaan pàin :D