tiistai 7. lokakuuta 2008

SUOMI!!!


En ehtinyt sitten oikeana päivänä kirjoittaa, mutta kerron silti mitä teimme eilen, kuin se olisi ollut tänään, heh...menipäs vaikeaksi.

Aamupäivästä tarkoitus oli mennä Sulfa-altaalle, mutta allasta siivottiin joten emme sitten päässeetkään pulikoimaan. Päätimme mennä kiertämään kyläämme. Voitteko kuvitella, että tämä olikin ensimmäinen kerta, kun mummia sinne vietiin, vaikka lähes kaksi viikkoa on täällä jo ollut. No nyt hän pääsi sitten näkemään sen vähän mitä tässä pikkukylässä nähtävää on.
"keskusaukio"

Kadulla käppäilemässä. Tämäkin katu on muuten kaksisuuntanen ja kävelytiekin ja hyvin mahtuu!

Tässä samalta kadulta. Taustalla näkyy kirkko....vai näkyykö? hih!

Noh, sitten olikin kylämme jo läpikäyty ja tulimme kotiin. Mummi lupasi tehdä Suomalaista ruokaa G:n vanhemmille, joten ei muuta kun kokkailemaan. Mummille tuotti hieman vaikeuksia toimia meidän keittiössä, missä on kaasuhella ja muutenkin tavarat eri paikoilla...tiedättehän jos kokkaatte muiden luona, että vaatii oman ylimääräisen rutistuksensa löytää tavarat jne.?

Noh, ruoaksi mummi loihti alkupalaksi tomaattikeittoa. Pääruokana oli perinteiset lihapullat. Ei mun suosikkireseptin mukaiset ikävä kyllä, koska kermaviiliä ei ole saatavilla, mutta hyviä ne silti olivat. Pullien kanssa tietenkin perunamuusia, kermakastiketta sekä puolukkahilloa, jota olin ostanut sieltä IKEAn svenska shopista.

Lihapullien pastelemista.

Jälkiruoaksi oli tarkoitus tarjota vaniljajäätelöä lakkahillon kera, mutta pelkkää vaniljajäätelöä tai maitojäätelöä niin kuin täällä sanotaan ei ollut, joten valitsimme stracciatellan. Sehän on maitojäätelöä sulkaapalojen kera ja kuten arvata saattoi, ei se lakkahillo siihen sitten kovin hyvin sopinut, mutta yritys hyvä kymppi. Lisäksi mummi oli tuonut lakkalikööriä ja sitä tarjottiin sitten Suomalaisen kahvin kera. JOO JOO, luitte oikein. Mummi ja ukki toivat tuliaisiksi kahvinkeittimen, joten Suomalaista kahvia saatavana...ainakin aina välillä. Eli tuokaahan mukananne aina kahvia niin saa keitellä oikeanlaista :D

G:n vanhemmat tulivat meille jo hyvin epäitalialaiseen tapaan jo 20 minuuttia etuajassa, halusivat kai tehdä vaikutuksen. Tai olivat kai sitten vain omaksuneet ajatuksen siitä, että tänään on Suomalainen ilta ja mehän emme myöhästele, vai? Eh, no näin olen ainakin heidän antanut ymmärtää :D Heillä oli muuten meille pikku tuliaisia mukana. Saimme mummin kanssa molemmat pastatikun ja jotain pähkinöitä, karkkia, tartufo-likööriä jne. En oikein edes muista mitä. Mummi sai sitten vielä gnocchikoneen, jotta voi jatkaa pastantekoa myös Suomessa :) Tämäkin ilta oli onnistunut. Lukuunottamatta ehkä sitä, kun menimme katsomaan G:n kanssa elokuvan mamma mia! G nukkui jo ennen puoltaväliä, eh. Mun mielestä ihan ok leffa ja oltiin osattu hienosti sovittaa ABBAn biisien sanat itse elokuvan juoneen. En varmasti olisi tykännyt elokuvasta, jos en olisi tuntenut ABBAa jo etukäteen.

Alla vielä kuva isosta sitruunasta (vertailukohteena normaalisitruuna), jonka mummi osti Amalfilta. Costieran alueen sitruunat ovat pääosin noin suuria ja hieman voimakkaamman makusia kuin normaalisitruuna ja niistä on Italian Limoncellot tehty.

Ei kommentteja: