sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Esittelyssä Flutch ja Mitciu!

Aika reippaastihan tuo päivä meni suunnitelmien mukaisesti. Katsokaahan noita.


Nuo ovat siis sämpylöitä, vaikka näyttävätkin pahasti voisilmäpullille ilman voisilmää, eh. Tuli hieman liian juustoisia. Resepti alla. Minä tein kuten ohjeessa, mutta emmentaalin sijaan käytin parmigianoa. Hyvä perussämpylänohje tuo kyllä tuntui olevan. Taidan ensikerralla jättää juuston pois ja laittaa hieman oreganoa ja enemmän oliiviöljyä. Näin saan siitä ehkä hieman Italialaisemman version ;)

Juustosämpylät
(noin 10 kpl)
2½ dl maitoa
25g hiivaa
1tl suolaa
1dl juustoraastetta (Emmental)
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Pinnalle:
n. 1 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipäjauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Levitä juustoraaste, johon kananmuna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.


Uuni on mulle täällä kyllä yksi mysteeri. En osaa lukea noita uunin merkkejä, höh! Tein nuo sämpylät tuossa kakunkuvalla. Ehkä sen vuoksi olivatkin kuin leivoksia. Mitäköhän noista kokeilisi ensikerralla?


Alla on kuvia ja videon pätkiä päivästämme nonnalassa. Siellä leikimme heidän lemmikkiensä kanssa.


Saanen esitellä Mitciu...

...sekä Flutch!




Teimme Mitciulle oman lelupallon. Jos se nyt vaikka leikkis muullakin kun Flutchin hännällä!


Parhaat kaverit.....

...Ja riitapukarit!








Te ette edes halua tietää kuinka kävi tämänillan leffan Natale in crocieran kanssa. Mun mielestä leffa oli hauska. G:ltä ei kannata edes kysyä!
Että tällaista tällä kertaa. Toivottavasti videotkin näkyy. Huomaattekos, sain ne jotenkin taiottua tuohon sivun keskelle, jeee!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja sämpylöitä totta tosiaan. Pistäpä pystyyn panetteria : ) Mitä meidän uuniin verrratessa voisin arvailla omallesi seuraavia toimintoja. Kellotaulun mukaan edetessä: klo1 lamppu! klo3 tavallinen uuni, klo4 kakut, olisko erityisen lempeä, klo5.30 kiertoilma ja tavallinen uuni (varmaan tehokkain tavallisessa paistossa), klo6.30 pelkkä tuuletus/kiertoilmauuni (saakohan tohon lämpöä ollenkaan), olisko kl 8 pizzalle (tosi kuuma) kun kerran Italiassa ollaan, klo9 on grillivastukset ylhäällä (gratiineihin), klo11 grilli ja kiertoilma esimerkiksi pakasteranskiksille... Tietysti suotavaa on, että ei tule sähkökatkoksia. Kiitos reseptistä, pitänee kokeilla.

-S- kirjoitti...

KIIITOS muru!!! :) :) :) :) Otin heti printin tuosta selostuksestasi, tihi. Jos näin ehkä onnistuisi myös uunissa lämmitettävät jutut. Vaikuttaa niin kamalan vaikealle. Olen onnistunut vaikka mitä jo polttamaan pohjasta, vaikka Suomessa niin ei käynyt. Noh, ehkä tuo on joku supertehokas uuni tai jotain :D...Muista vähentää juusto lähes puoleen jos meinaat käyttää juustona parmesaania...paitsi jos olet cheeselover! :)

Anonyymi kirjoitti...

dsds

Anonyymi kirjoitti...

dsds