lauantai 4. lokakuuta 2008

Italialaista tunnelmaa

Tänään on se suuri päivä. Olen laillisesti Italiassa ja omistan codice fiscalen, jolla voin hakea myös töitä, jeeee :)


Menimme käymään Salernossa edestakas ja ohessa pari turistikuvaa sieltä.


Illalla menimme viettämään G:n vanhempien luokse Italialaista iltaa. Teimme pastaa ja ohessa siitä kuvia. Olimme, kuin pienet lapset hiekkalaatikolla, eikä yhtään haitannut vaikka yhteistä kieltä ei kaikilla ollutkaan :) Kuvien kera myös itsetehdyn pastan resepti ;)


Italiassa tehdään taikinat vielä suoraan pöydälle, joten ensin tehtiin munille ja vedelle kuoppa. Siinä minun kaunis tulivuoreni. Kyllä musta vielä joskus tulee maalaismummeli joka vääntää pastaa ajankuluksi, heh! Pastaan ei muuten tarvitse muuta kuin vettä, munia ja jauhoja. Tuohon satsiin laitettiin kaksi munaa.

Sitten oli äitini vuoro. Jauhoja veivattiin hetki niin, että muodostui kunnon sitkos.

Ensiksi oli vuorossa Gnocchien teko. Teimme ohkasia pitkuloita (halkaisija alle sentin) ja ne leikattiin vajaa sentin pitusiksi palasiksi. Tämän jälkeen jokainen pieni pala "liuutettiin"sormen alla niin että tuli hieman kippuralle taipunut palanen. Palaset eivät saa mennä päällekkäin tai ne tarttuu. Jauhoja voi hieman ripotella kippuroisien päälle.

Sitten oli vuorossa Fusillien teko. Siihen tarvitaan tuollaista tikkua joka painetaan ja pyöritellään noin 8cm pituiseen pastapitkulaan. Taidan jättää sen ohjeen neuvomatta. Ei ollut mikään maailman helpoin juttu toteuttaa.

Sitten otettiin käyttöön koneet ja teimme tagliatelleja. Ensiksi taikina työstetään kohdassa 10 (tuon laitteen mukaan), sitten kerran kohdassa neljä. Tämän jälkeen jaetaan taikinalevy kolmeen. Yllä "opettajamme" Carmelindan näytteenanto :)

Tässä sitten viimeinen vaihe eli tuo leikkaavan osan lisääminen. Nuo pienemmät levyt siis siitä läpi ja AWOT! Tagliatellet ovat valmiit.

Tagliatellet olivat helppoja. Niitä B:kin osasi tehdä :)

Sitten vielä viimeiseksi teimme koneellisesti gnoccheja. Ihan vain, että näimme kuinka nopeasti ne onnistuu tehdä, jos on kone :)

Kaiken huippu oli kuitenkin se, että meillä oli koko pastanteon ajan aivan mahtava yleisö, joka nauroi ihan vapaasti meidän toilailuillemme. Noh, kivaa meillä oli kaikilla :)


G oli tehnyt hyvän kalakastikkeen meidän pastallemme ja hyvin näytti pasta kaikille maistuvan. Oli aivan mahtava ilta :) Grazie Carmelinda!

Ei kommentteja: