torstai 29. tammikuuta 2009

Lasagne

Miksi puhelimeen tulee viestejä kuudelta aamulla? Siis niitä perus mainosviestejä???

Aamulla käytiin lääkärissä. Meillä oli aika klo 08.30 ja taas kerran minä suomalaisena pidin hoppua ja olimmekin vain 5 (no joo, ehkä 10) minuuttia myöhässä. Lääkärin odotushuoneessa sitten selvisi, että myös 4llä muulla oli varattu aika samaan aikaan. Jostakin syystä jono ei mennyt eteenpäin ollenkaan ja yhdeksän jälkeen selvisikin, että lääkäri ei ole vielä paikalla!!! Noh, minä otin Italialaisen asenteen ja naureskelin siinä, että ei se vain tänään ole myöhässä vaan varmasti lääkäri tulee näihin aikoihin joka päivä. Noh, Reilun tunnin päästä vihdoin pääsimme vastaanotolle. Siinä vaiheessa G oli jo hyvinkin hermostuneessa tilassa ja kotiin tultuaan soitti sitten vihaisena TIMille (=puhelinoperaattori). Ilmoitti hyvin jyrkästi käsieleitä käyttäen, että hän ei halua enää mitään näistä viesteistä häiritsemään häntä. Ei ole missään nimessä oikein, että viestejä tulee myös aamuvarhain. Poistakaa se toiminto, HETI! Minua lähinnä nauratti -miksi käyttää käsieleitä puhelimessa puhuessa? Ehkäpä se johtui kiihtyneestä olotilasta sillä Italialaiseksi G käyttää elekieltä hyvin vähän.


Nainen puhelimen päässä sanoi: "Non si preoccupi, ei hätää. Olen poistanut sen. Tiesitkö, että sinulla on aika paljon pisteitä puhelimessasi. Nämä pisteet pitäisi käyttää ennen maaliskuuta." Mitä hemmetin pisteitä jatkoi G hermostuneena. Hiljalleen G alkoi rauhoittua ja hetken juteltuaan kävi ilmi, että G saa ilmaislahjan. Hän valitsi puhelimen. Siihen loppui aamuinen hermoilu. Mutta hyvä kun hermosi, sillä hänellä ei ollut tietoakaan noista pisteistä ja kuukauden päästä ne olisi mennyt jo sivu suun.


Kuvanottohetkellä selvisi, että hän saa kännykän..Käsieleet jatkuivat, hih! Tällä kertaa ilosta ;)




Tuollaisen BlackBerry Pearl 8100 hän sitten valitsi. Ei paha ilmaislahjaksi :)



Mainitsin tässä päiviä sitten kännykkäni olevan rikki. Syy oli akussa. Oli kuulemma liian monta viestiä kännykässä (yli 900!), eikä jaksanut pyörittää enää muistia (no jotain näin tyhmää syytähän me jo osattiinkin odottaa). Uusi akku olisi maksanut 40 euroa, joten katsottiin parhaaksi ostaa kokonaan uusi kännykkä. Kovasti kyllä tykkäsin vanhastakin, mutta juuri viime viikolla onnistuin sotkemaan sen myös musteeseen. Laukussa ollut mustekynä oli levinnyt ja tietenkin se kännykkä oli myös siellä. Eli aika likaiselle tuo minun vanha kaunokainen näyttää, ja näinollen tuossa on nyt sitten uusi kännykkäni :D:D JEEE!!!!




Nokia 7210 Supernova. Aivan mun värinen, tykkään.



Voiko enää tyhmempää kuvaa ottaa, mutta kun tuolla akkupuolella oli tuollaisia tähtiäkin, eh.....kuva oli välttämätön...no oli se!!



Nyt tuohon lupaamani lasagnen ohjeeseen. Itse tykkään erittäin simppelistä versiosta, enkä laita sekaan kananmunaa, makkaraa, persiljaa jne mitä tämä meidän nonna täällä ainakin laittaa. Tämä resepti on lastenkin makuun, kopioitu kotikokista (pienillä muutoksilla). B:kin söi jopa kaksi lautasellista ja tänään hoidosta tultuaan halusi lisää.



LASAGNE (6 annosta)


Lasagnelevyjä! (Tuolta ohjeesta puuttui lasagnelevyt kokonaan, hih..liaan itsestäänselvää)



Jauhelihakastike:



400 g jauhelihaa

3 valkosipulinkynttä

2-3 sipulia

2 tlk tomaattimurskaa/tomaattisosetta

2 kpl lihaliemikuutioita

(oreganoa)



Juustokastike:



5 rkl voita


1 dl vehnäjauhoja


9 dl maitoa


250 g juustoraastetta


suolaa


Jauhelihakastike:

1. Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet (myös lihaliemikuutito, mitkä minulla unohtui tästä versiosta kokonaan, hih. Mutta kyllä se oli ihan hyvää ilmankin :D )
3. Hauduta 15 minuuttia




Juustokastike:

1. Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
2. Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen
3. Kun maito alkaa kiehua, lisää suola ja juustoraastetta 2/3 (loput tulee vuoan päälle)


Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä, kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.


Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi laita vielä juustokastikekerros ja ripottele loput juustoraasteesta päälle.




Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.



11 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

hah, onneksi mulla ei ole teidän puhelinnumeroa, kello on nyt kuusi ja jotakin...:) Sun puhelin näyttää hyvältä ja SELKEÄLTÄ, tuo toinen näyttää suomalaisiin pampulanakkisormiin liian hankalalta näpyttää...Hauskaa viikonloppua!

Lennu kirjoitti...

Hei! Kyllä mua nauratti sun lääkärireissu...tollasii me suomalaiset ollaan...juostaan tukka putkella, ettei olla itse myöhässä ja sitten saa odotella lääkäriä paikalle. Tiedän tunteen. Pitäisi ottaa eväät ja kirja mukaan kun joutuu lääkärille.
Joo se on kumma nuo käsieleet vaikka ollaan puhelimessa, niin minä ainakin elehdin vaikka puhekumppani ei näe, (sivulliset kylläkin). Hieno puhelin, kannatti olla aluksi vihainen!! Kivaa viikonloppua sinnepäin terveisin Lennu Sinisestä Enkelistä

-S- kirjoitti...

Susadim: Joo mulla on pakko olla nokia, että siitä jotain ymmärtää. Mulle riittää, että kännykkä ono PUHELIN (ja kamera), ei tartte nettii, navigaattorii etc. G:llä taas on aina ollut jotain tosi outoja merkkejä, joten aikasempiin verrattuna tuo BlackBerry vaikuttaa helpolta. Hyvää viikonloppua sullekin :D

Lennu: Toisaalta tykkään, kun ei tartte olla niin jämpti. En ole ikinä ajoissa missään, mutta ajattelin että lääkäriin on silti mentävä suht ajallaan. En kyennyt olemaan ajoissa Suomessa enkä kykene täälläkään. Täällä sitä ei vain tuomita samalla tavalla kuin Suomessa. Italialaisiin verrattuna taidan olla kuitenkin täsmällinen :D

simran kirjoitti...

Hei! Herkullisen näköistä lasagnea. Nami, nami!
Käyttekö useinkin Ruunaalla vai oliko reissu ainutkertainen?

-S- kirjoitti...

Simran: Hyvää se oli ja helppo tehdäkin, tosin aikaavievää. Me kävimme Ruunaalla kesällä, kun menimme veljeäni moikkaamaan. Hän käy siellä aika usein kajakilla koskessa. Meille Ruunaa ja kokemukset siellä oli kuitenkin ainutkertainen ja jotain todella erityistä.. Sinäkö käyt siellä usein?

MaaMaa kirjoitti...

Hianoja uusia kännyköitä, onnea :)
Hyvä siis vaan että ne lähetti sen pirun mainosviestin ja että miehesi sitten niille soitti :)

Täällä Irlannissa antavat myös aina saman vastaanottoajan usealle ihmiselle kerralla lääkäreille. Sitten ottavat first-come-first menetelmällä sisään.
Eivät todellakaan ole täsmällisiä ihmisiä nämä irkutkaan; ajat sanotaa aina "-ish"; nähdään "fiveish". Sillä "-ish" lopulla saa joustoa ainakin tunnin verran suuntaan tai toiseen ....

simran kirjoitti...

Olen aina pitänyt lasagnea isotöisenä ruokana ja olen tehnyt siitä "oiotun version".
Minä asun täällä suunnalla Suomea, sillä utelen :))

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Juu onneksi lähettivät...paitsi, että ne oli maksullisia viestejä, mutta tuskin nyt sentään ihan niin paljoa niitä tuli, että olisi yhden kännykän verran rahaa kulunut :D
Juu, just tuolla tavalla ne teki nyt tälläkin lääkärillä, että ensimmäinen pääsee ensimmäisenä...jotenkin vain tyhmä tapa mun mielestä...tuo vain vahvista vielä enemmän sitä ajatusta että ei haittaa vaikka on myöhässä, kun siellä on kuitenkin muitakin samalla ajalla.
Mä oon kyllä kuvitellut että irkut ois täsmällisiä, mutta ei näköjään nekään......varmasti vaan suomalaiset, saksalaiset ja ranskalaiset, eh :S

Simran: No just noin mä ajattelinkin että sielläpäin asustelet.On kyllä kaunista Suomea.Aivan erinäköistä kuin lännessä, mistäpäin itse olen kotoisin. Meidän koko suku on sieltä karjalastapäin :D

Oiottuja versioita monet tekee....mä en osaa :-o Mutta en tiedä haluanko opetellakaan...on tosi tosi hyvää näin :D

Anonyymi kirjoitti...

HÖPÖHÖPÖ! Mun puhelimessa on välillä kaks- tai kolmekintuhatta viestiä eikä mikään akku vaivaa.

Harmi että samiskänny meni vaihtoon. :( Mutta uuskin on superhieno! :D

Anonyymi kirjoitti...

Heip S! Ja terveiset lukijaltasi Ranskanmaalta! Tulin tanne kiittamaan kivasta blogistasi ja reseptista myos: tein pari paivaa sitten ekaa kertaa elamassani lasagnea tuolla ohjeellasi ja oli tosi hyvaa! Bravo! :)

-S- kirjoitti...

Bonjour ranskanmaalle :D Kiva kun annoit kuulla itsestäsi ja ihana saada positiivista palautetta blogista, joten Merci beaucoup :D

Minä olen itse todella aloittelija tuolla keittiön puolella ja en muutenkaan mikään syntynyt kokkaajaksi-tyyppi, joten jos jokin onnistuu niin resepti eksyy blogiin. Ja jos siis minäkin onnistun niin myös kaikki muut, eli kaikki ohjeet ovat täällä aika helppoja jotka sopii myös tällaisille minunlaisilleni kokkikolmosille :D Eikö ollutkin kiva ohje....tietenkin onnistuit :D