tiistai 6. tammikuuta 2009

LA BEFANA!

Tänään se sitten tuli. Koko tammikuun odotettu La Befana. Ja mitäs se sitten toikaan......HIILIÄ!!!AAAARGH!!! hihih!



No juu, toi pari hiilenpalaa, mutta lisäksi toi jotain muutakin kivaa :D
Nämä kuvat on nonnan luota. Befana kävi heilläkin (tietty!).


Kokoamisen jälkeen pojat pääsivät leikkimään.

Ja olin se minäkin ollut kiltti, kun Befana toi minullekin lahjoja. Housut, paidan, neuleen ja eh, suklaata! Yritän sitten syödä vain pari palaa päivässä ;)




Noh, kuten jo eilen mainitsin, minä vein dolcet nonnan luo. Perus pipareiden lisäksi tein myös jotakin mitä löysin piparkakkutaikinapussin kyljestä kirjoitettuna hieman omin muunnelmin tosin, eli

PIPARISET JOULUMUFFINIT

1 pkt Piparitaikinaa


TÄYTE:
1 prk säilykepersikoita
1 prk philadelfiaa
1 muna
0.5 dl maitoa
2 rkl sokeria

1.Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Kuutioi persikat.
3. Sekoita philadelfia, muna, maito ja sokeri keskenään.
4. Ota 1/5 talteen ja jaa loput 12 osaan ja painele palat voidellun muffinipellin syvennyksiin.
Itse en omista vielä muffinssipeltiä, joten laitoin kaksinkertaiselle muffinssipaperille.



5. Laita persikanpaloja taikinan päälle ja lusikoi täyte niiden päälle.





6. Kauli jäljelle jäänyt taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä piparimuotilla 12 piparia.
7. Aseta yksi pipari kunkin muffinin päälle

8. Paista uunin keskitasolla 15-20 min. Ei yli tuntia, kuten minä tein!!! Eli omani menivät aivan mönkään, kun innostuin koristelemaan pipareitani ja unohdin leivokset uuniin. En tietenkään saanut uusia tehtyä, koska täältä ei piparitaikinaa löydy. Noh, täytteen maku oli kuitenkin mieleiseni myös palaneista kuorista huolimatta, joten päätin sitten väsätä näistä kunnon muunnelman. Eli piparitaikinan sijaan, taikina oli seuraava:



100 g voita

1 muna

3/4 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


1. Sekoita voi ja sokeri.
2. Lisää muna ja jauhot, myös leivinjauhe.


Kauliminen oli hieman haasteellista, mutta jauhoja apuna käyttäen tälläkin taikinalla onnistui. Nonna, joka ei niinkään ole kanelin ystävä ja nonno, joka ei pidä liiasta sokerista yltyivät kovasti kehumaan aikaansaannostani.





Ehdottomasti kauniimpi tuosta dolcesta tulee piparitaikinan kanssa, kun tuo vaalea täyte ja taikina ei ehkä tarpeeksi erotu toisistaan. Noh, tulipahan kokeiltua molemmat versiot. Ei ole mikään erityisen makea dolce, eli jos pitää makeasta niin kannattaa lisäillä sokeria tai siirtyä suosiolla tekemään jotakin muuta.



Oi nonna oli käynyt hakemassa klementtineejä ja wow, aivan ihanan maukkaita...Jo herkullisen näköisiäkin. Noh, otin sitten pussillisen itsellenikin mukaan :)

B:n sanat eivät ole riittäneet kertomaan matkastamme, joten tässä pari päivää sitten, kun B oli nonnalla hoidossa hän kertoi matkan piirustuksin. Tämä taidenäyttely löytyy nonnan keittiönseinältä ;)

1. kuva vasemmalta ylhäällä on VikingLine. 2. on Connect hotel, 3. kuva on expressbus.
1. kuva vasemmalta alhaalla on lentokone, 2. on taxi.3. on mun auto ja 4. kuva on kukkia ja puita joka kuvastaa, että olemme saapuneet pihaamme (joka on oikeasti tällä hetkellä täynnä vain multaa, eh). Klikkaahan toki kuvasta niin näet näyttelyn hieman suurempana ;)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihania lahjoja saitte. Tais olla nonno ja nonna enempi innoissaan kun saivat järjestää teille ekat la befanan. ihnia kuvia oli b piirtänyt kotimatkasta,varsinki se taksi ja katulyhty?

-S- kirjoitti...

Ciao Mimi, Painoin vahingossa poista kun piti painaa hyväksy. Anteeksi!!! Jokatapauksessa siis todella hyvin ovat ottaneet meidät molemmat vastaan....suorastaan palvovat meitä, hihih! Koska olet matkalla Italiaan? Minnepäin? Onnea tapaamiseenne :D:D:D

Ciao Anonyymi, juu olivat innoissaan i nonnit, kun tällainen perinnejuhla oli. Oli tosi ihana, että olivat sitä hiiltäkin lahjaan laittanut niin ymmärtää B:kin paremmin tuon tarkoituksen. Ihan mukava tapahan tuo :D Juu taksi ja katulyhtypä hyvinkin siinä kuvassa. Viimeinen Bussi Skavstaan lähti 2min ennenkuin me saavuimme paikalle, joten menimme bussilla lähimmäiseen pikkukaupunkiin, josta jatkoimme taxilla matkaa noin 10km. Odottelimme sitä taxia erään katulyhdyn luona ja oli ilta ja pimeää. Siksi varmasti B muisti myös tuon katulyhdyn.

Paperina kirjoitti...

Oi Befana! Meilläkin kävi Befana ja toi kaikkea makeaa pussukan täydeltä oven pieleen. Siipan siskon lapsille Befana olikin sitten ollut anteliaampi: kun lapsukaiset saapuivat nonnien luo, meiltä oli omassa huoneessamme oma Befana käynyt sekä sitten Nonnan huoneessa toinen. Voi sitä riemua ja niitä kiljahduksia!!

Sulla on ihania leivontaohjeita täällä, kunhan saan sen oman köökin niin alan kyllä leivoskelemaan enemmänkin ja kiikutan sitten nonnolle iltapäiväkaffelle dolcet :)

Ihana taidenäyttely teidän lapsukaiselta, kuvat kertoo enemmän kuin sata sanaa :)

-S- kirjoitti...

Ciao Paperina, Kyllä tuo Befana on aikamoinen ilontuoja :D Olen laittanut tänne noita leivontaohjeita niin ovat sitten itsellänikin muistissa kun uudelleen tulee tehtyä :) Joo ja saa kokeilla toki:) Ohjeet on ilman kermaviiliä sun muita lisukkeita mitä täältä on mahdotonta bongata, joten onnistuvat sitten siellä sinunkin köökissä? Missä asustelet tällä hetkellä? Oletteko kaikki nonnilla, vai?

Paperina kirjoitti...

Me vielä majailemme toistaiseksi, toista viikkoa nyt, tässä siipan vanhempien nurkissa.Ei todellakaan mikään ideaali tilanne eikä toivottu, paitsi ehkä siippani mamman osalta (sai poikansa viiden vuoden jälkeen kirjaimellisesti KOTIIN!). Odottelemme nurkan takana sijaitsevaa asuntoa vapautuvaksi, mutta kuten varmaan tiedät paremmin kuin minä, tässä maassa kaikki tapahtuu vähän viiveellä... domani domani... Mutta kun ei hengenhätä ole, kyllä tässäkin pärjää. Kaipaa toki omaa rauhaa ja omia tavaroitaan, mut ehkä parisen viikkoa vielä menee.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihana taidenäyttely! Siis upea! Fiksu pieni ihminen! Vau! :D