torstai 27. toukokuuta 2010

Kreikkalainen mureke


Iiiihanaaaa! Aurinko on alkanut vihdoin paistaa! Olemmekin viettàneet aikaa terassilla. Thomasilla on ensimmàistà kertaa shortsit. Tosin aika pitkàt sellaiset ja pitkàt sukat, joten eipà siinà pahemmin paljasta pintaa nàkynyt, mutta ainakin oli vilpoiset :D



Pieni pàivetys on nyt vihdoin saatu. Kutsu hàihin ensikuun alkuun myòs ja pitàisi sità ennen saada vielà vàhàn lisàà vàrià.

Tànààn vietin aikaa myòs Marin luona. Oli alaston olo, kun kamera oli jàànyt kotiin.


Olen selaillut joitakin lehtià ja kotiliesi 5/2010 lòytyi mielenkiintoinen ohje kreikkalaiseen murekkeeseen. Ei minun omastani tullut ollenkaan niin kuohkean nàkòinen kuin lehdessà olleessa kuvassa, mutta maku oli silti hyvà. Saattoi johtua myòs siità, ettà itse en laittanut lampaanlihaa ollenkaan ja fetakin unohtui, oooops. Laitan kuitenkin ohjeen, kuten lehdessà oli. 

KREIKKALAINEN MUREKE



500 g lampaan jauhelihaa
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttà
òljyà
1 1/2 dl (ruis) korppujauhoja
2 dl vettà
1 dl kivennàisvettà (itse en laittanut tàtàkààn)
200 g feta-juustoa
2 munaa
pippuria
1 tl suolaa
1 dl silputtua persiljaa
1/2 dl silputtua minttua (en laittanut)
n. 1/2 dl korppujauhoja



1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne òljyssà ja lisàà pannulle vettà. Kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon korppujauhot ja kivennàisvesi. munat ja mausteet sekà jauheliha. Silppua persilja ja minttu ja lisàà yritit mureketaikinaan.
2. Voitele laakea uunivuoka kevyesti ja muotoile mureke vuokaan. Ripota pinnalle korppujauhoja ja kypsennà 200-asteisen uunin alaosassa sitruunamehutilkalla, suolalla ja pippurilla maustettujen perunalohkojen kanssa tunnin ajan.


Meillà on sàhkòlaskut olleet aivan pilvissà viimeiset kuukaudet. Pààtimme koittaa sààstàà tekemàllà uuden sopimuksen, jossa iltasella sàhkò on edullisempaa kuin keskellà pàivàà. Nyt ei auta sitten kuin odottaa iltaa ennen kuin minà rupean imuroimaan, pesemààn pyykkià tms. Aluksi en tykànnyt, mutta nyt se on ihan hyvà nàin. Saan pàivàllà hyvàllà omalla tunnolla ottaa esimerkiksi aurinkoa  :D :D :D


2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kuulostaa hyvalta toi deali, etta paivalla nautitaan auringosta! ;)
Suloinen Thomas! :))

-S- kirjoitti...

Susa: Niin mustakin ;)