maanantai 31. toukokuuta 2010

Markkinat



Vihdoin on kesà tullut tànnekin ja hienojen ilmojen sattuessa meidàn aamut alkaa usein pyykkien ripustamisella.


Enàà ei kyllà uskalla Thomasta jàttàà aurinkotuoliin itsekseen makoilemaan.


Eilen sunnuntaina menimme kàppàilemààn Salernon lungomarelle. Ihanaksi yllàtykseksemme siellà oli markkinat. Ei pelkàstààn perus mustien markkinat vaan nyt myòs nàmà hieman erilaiset markkinat lungomaren varrella.

Palmuja ja merta. Voiko kojuja enàà paremmalle paikalle pystyttàà? 


Markkinoilla myytiin mm. vaaseja ja hattuja. Hieman outo yhdistelmà, ettà samassa kojussa myytiin juuri noita kahta tuotetta.



Antiikkia.

Noniin. Tuossa kuvassa alla nàkyy hieman paremmin tuo meri



Tuossa kojussa myytiin Tillandsia kasveja (mikà olisi suomeksi?).


Tillandsia, pianta dell'aria on kasvi, joka imee ilmasta itseensà mineraaleja, suolaa ja vettà. Ne eivàt tarvitse siis mitààn erikoismultaa tms vaan kasvavat jopa kivellà. Kasvit ovat siis hyvin helppohoitoisia ja niiden kerrotaan sàilyvàn sisàtiloissakin jopa 60 vuotta. Nuo olisivat olleet hyvin ideaalit tàllaiselle kasvien "hoitajalle" kuin minà.


Erilaisia haita ja monnejakin nàkyi


Kalojen seassa oli tietenkin paljon erilaisia simpukoita.


Koralleja ja kivià. Niistà oltiin tehty tietenkin erilaisia koruja.


Myòs muunlaiset kàsityòt olivat markkinoilla hyvin esillà.


En tiedà onko nyt sitten tuo vyònsolki se juttu vai mikà. Noh, ehkà lapsoset tykkàà, jos vàrikkààssà soljessa komeilee possu tai leppis.


Kirjoja eurolla. Noita myydààn aina.


Myòs vanhoja sanomalehtià myytiin. Corriere vuodela 1923.


Tànààn on kansainvàlinen tupakan vastainen pàivà, joten sen "kunniaksi" myòs ao kuva. 1967 vuoden Tempo. Punaisella taustalla otsikko: Haastattelu: Lààketieteen nobelin palkinnon saanut professori Bovet sanoo: "Tupakka ei ole aina pahaksi".


Tuossa oli ihana koju. Vàrikkàità juttuja ja ne sai minut menemààn làhemmàksi.


Lopulta ainut asia joka tarttui kàteen noilta markkinoilta oli yo kojusta. Menthol kurkkukarkkeja. Kiva purkki ja suht vahvan makuisia nuo pastillitkin oli.


Ihanan leppoinen sunnuntai. Nyt lòtky maanantai.

Ps. Benziltà làhti etuhammas (eli nyt on 2 hammasta làhtenyt). B laittoi hampaan vesilasiin ja sanoi: "àiti, mà laitoin lasin viereen 20 senttià, niin hammaspeikko (=hammaskeiju) tietàà ettà haluan rahaa". Jeps jeps.


14 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kivat markkinat teillä ja etenkin noi kasvit vaikuttaa mielenkiintoisilta.No kävikö hammaskeiju......;D

-S- kirjoitti...

Yaelian: Hammaskeiju kàvi joo, vaikkakin muisti asian vasta aamulla. Onneksi hammaskeiju muisti hampaan silti ennen Benjaminia, joten kaikki hyvin.
Joo erikoisia nuo kavit. Minullekin uusi tuttavuus :D

Noora kirjoitti...

Noi vanhat avaimet on ihania! Mä oisin ostanut varmaan pari. Pitänee suunnitella matka sinne teidän hoodeille avaimenhakuun ;)

Rita A kirjoitti...

Olispas karmeata jos hammaskeiju olisi ryöstänyt sen B:n 20 senttiä. Esimakua kovasta maailmasta.

Kiva oli katsella tavaroita kuvistasi. Ihme juttu tuo kiven päällä kasvava kasvi!

-S- kirjoitti...

Noora: Mihin sà vanhoja avaimia laittaisit? Mà mietinkin jo tuossa kojulla, ettà kuka ihme avaimia haluaa, hihih! Siinà meillà yx "ihme" ;)

Rita: Benjamin sanoikin mulle vielà, ettà ehkà se ottaakin sen hampaan ja 20 senttii ja laittaa isomman rahan. Kertaakaan ei puhunut suoranaisesta varastamisesta vaan ainoastaan vaihtokaupasta. Hammaspeikko (=keiju) on positiivinen asia :D
Joo kasvi on outo.

MaaMaa kirjoitti...

Kivat markkinat ja nauratti tuo aikojen takainen tupakan mainonta :D :D

Susadim kirjoitti...

Täällä toinen ihme, himoitsen tuollaisia vanhoja avaimia ja kaikkea muutakin ajan patinoimaa tavaraa :)

Voi miten päättäväisesti Tomppa ryömii!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo se oli ihan kuin joku suurikin oivallus, ettà HEI, ei haittaa vaikka poltat!

Ihme: Hehe...ehkà mà olenkin itse se kummajainen, ku en vaan tajuu. Kai se on sitten aika yleistàkin ostaa vaikka vanha avain, kun lukijoistanikin jo ainakin kaksi olisi siihen valmis :D
Joo pitàis varmaan ottaa video Tompan liikkeistà....nyt ei enàà mene vain taaksepàin vaan ryòmii eteenkinpàin :D

Outi C. kirjoitti...

Suloinen pellavapää Thomas!

Minustakin vanhat isot avaimet on kivoja, jos osaisi laittaa ne jotenkin kivasti esille vaikka taululle ja ripustaa seinälle. Tai oikein isot voisi laittaa vaikka ihan sinällään seinälle. Ne on jotenkin romanttisen näköisiä, saa miettimään minkä oven tai portin avaimia ne on olleet, salaisen puutarhan vaikka. :)

Rita A kirjoitti...

Apua, osaatko kertoa minulle mitä on tapahtunut Rai Unon Verdetto finalelle? Loppuiko se kokonaan, tai jatkaako jonain muuna lähetysaikana kuin kello 10 teidän aikaa arkipäivisin, tai jatkuuko syksyllä...? Näin sen jakson jossa todettiin että siinä muodossa ja sillä henkilöstöllä se loppui.

-S- kirjoitti...

Outi: No tuo on kyllà totta, ettà hieman romantiikkaa pystyy avaimien taakse helposti kàtkeà ;)
Onhan nuo avaimet tosiaan hienoja ja varmasti nàyttàà hyvàltà juuri noin kuten kerroit. Mulle ei vaan jotenkin tullut mieleen, vaikka kyllà jonkun hienon avaimen sais sopimaan tànne meidànkin kotiin nyt kun uudemman kerran ajattelen. Mulla on vaan aina tullut mieleen meidàn kesàmòkin isot avaimet tuollaisista avaimista mieleen ja niistà romantiikka puuttuu tàysin kun avaimet ovat liitereihin sun muihin, hih!

Rita: Katsoin juuri tuolta Rai1 guida programma sivulta
http://www.raiuno.rai.it/dl/RaiUno/guidaProgrammi.html

En ole kovinkaan ahkerasti ohjelmaa seurannut, joten en tiedà onko loppunut kokonaan ohjelma vai mità. Jokatapauksessa taitaa olla hieman ajankohta muuttunut. Tàllaisina kellonaikoina huomaan ohjelman tulevan huomisesta eteenpàin. Pe 10:45, Ma 10:00, ti 10:45. En pystynyt katsomaan pidemmàlle tàllà hetkellà. Jos sanoivat ettà ohjelma ei jatku samalla kokoonpanolla niin ehkà nuo ovat sitten kesàuusintoja tai ties vaikka uusia tuulia ja uusia ihmisià, kivaa :D (Tv tààllà on tàynnà samoja henkilòità eri ohjelmissa, vàlillà kyllàstyttàà vaikka hyvià ovatkin)

Rita A kirjoitti...

Grazie, carissima S :))) Mulle meinasi jo tulla vieroitusoireita...

-S- kirjoitti...

Rita: Ma figurati...Sà oot kyllà aivan koukussa, hih! Luuletko ettà ohjelman aiheet ovat aivan tositarinoita ja oikeasta elàmàstà? Mun on aina tosi vaikee ymmàrtàà, kuinka joku viitsisi mennà televisioon pohtimaan suhteensa, perheensà tms tilannetta...Mutta onhan tuo kyllà ohjelma joka saa pohtimaan ja sità miettii kumman puolen itse ottaisi jne jne jne. Divertiti :D

Maijamaija kirjoitti...

Wikipedia kertoi, että se kukka on suomeksi tillandsia tai eliaksenkukka. :)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tillandsiat

Pushal. :)