perjantai 21. toukokuuta 2010

Jo on ilmoja pidellyt

Pitkàstà aikaa olen puuhaillut jotakin keittiòssà. Tein jauhelihapiirakan ylijààmàjauhelihoista. Alla ohje. Pohjan ohjeen olen saanut ystàvàltàni Suomesta, tàytteen ainekset laitoin omasta pààstà, mutta selailin kyllà piirakkojen ohjeita, jotta tiesin kuinka paljon voin laittaa kananmunaa.

JAUHELIHAPIIRAKKA



Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl vettä

Tàyte:
n 300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 pientà tomaattia
0.5 dl vettà
1 rkl oliiviòljyà
suolaa

Pààlle:
3 munaa
1 dl kermaa
2 dl maitoa
1-2 dl juustoraastetta

Pohja:
1. Pohja:  Pilko huoneenlàmpòinen voi paloiksi ja lisàà sekaa jauhot ja vesi.
2. Sekoita tasaiseksi ja painele voideltuun vuokaan.
3. Laita noin 20-30 minuutiksi jààkaappiin.


Tàyte:
1.Kuullota sipulit ja paista jauheliha.
2. Sekoita joukkoon viipaloitu tomaatti, tai tomaattisosetta (n 0.5dl), mausteet ja vesi.
3. Riko munien rakenne ja ota ihan pieni osa pois, jolla voi myòhemmin voidella piirakan. Lisàà munien sekaan kerma ja maito.
4. Paista pohjaa ilman tàytettà 5 min 200 asteessa, jonka jàlkeen voitele piirakka munalla.
5. Kaada tàyteseos piirakan pààlle.


6.Ripottele lopuksi juustoraaste piirakan pààlle.


6. Laita uuniin noin 40 minuutiksi.
7. Anna jààhtyà hieman ennen tarjoilua.


Piirakasta tuli hyvàà, joskin hieman vetistà. Ehkà kerman tai maidon mààràà voisi hieman vàhentàà. Oli parempaa kylmànà kuin làmpimànà.


 
Tààllà on ollut aivan kamalat ilmat. Eilen erehdyin katsomaan ulos juuri sellaisella hetkellà, kun taivaalta satoi saappaita. No ei, mutta melkein. Ollaanhan me nyt sentààn jo melkein kesàkuussa ja tààllà satoi hetken RàNTàà!!!!!!! Ja KYLLà....No, ei se silti onneksi masenna. Vàlillà tuntuu ihan làmpimàltàkin :D


 
Mulla ei ole edes mitààn kivaa kuvaa nyt, mutta voisin tàssà kuitenkin esitellà tàhàn loppuun vielà Thomasista yhden huonon kuvan. Vaavilla kun on tuo ruokalappu, jonka àitimummin on hànelle tehnyt niin laitan sen tàhàn silti ♥ Kiitos àiti.




Oih, kerrankin ehdin tehdà muka koko postauksen yhdeltà istumalta. Taitaa sade vàsyttàà myòs vaavia.

Ciao a tutti!

ps. Soittolista ei odotetusti toimi nyt sitten enàà, PRKL!!!!! En silti poista sità...ties vaikka huomenna taas pelittàis, eh :-s



15 kommenttia:

Miltsu kirjoitti...

Hyvän ja yksinkertaisen olonen piirakka. Pitääpä testata sitä :) Ootkos nähnyt sitä rae videota Oklahoma Citystä? Ihan tajutonta. Löytyy varmaan youtubesta. Toivotaan lämpimiä ilmoja sinnekin.

-S- kirjoitti...

Mila: Joo eilen nàin kyseisen videon tai pari. Olisikohan ollut iltasanomien kautta tai jotain. Aikamoisia rakeita tosiaan..Aika nopeesti siinà suojaa hakis jos taivaalta tuollaisia klònttejà satelisi.

Outi C. kirjoitti...

Laitatko muna-maitoseoksen täytteen joukkoon vai päälle? Pitääpä kokeilla, näyttää hyvältä ja suht helpolta piiraalta.

Mukavaa viikonloppua! Täällä paistaa aurinko nyt todella lämpimästi. Toivottavasti pian sielläkin!

Susadim kirjoitti...

Maito ei ehkä ole parasta piirakoihin. Mä laitan kaksi desiä ranskankermaa tai kermaviiliä ja hyvää tulee. (Olikos se kermaviili sellainen, mitä ei sieltä saa?)

Ihana, kun äitimummi on tehnyt erilaisia ruokalappuja. On mistä valita, vaikka joka joka aterialle omansa.

Jael kirjoitti...

Ihme tuo soittolista kun se noin temppuilee....Mä poistin omani jo kauan sitten,mutta osittain senkin vuoksi,että se hidasti blogia.
Ihana Thomas,oikea söpöliini!

Anonyymi kirjoitti...

Ciao Italian Ässä!

Mä tiedän, miksi siellä on ollut niin kurjat ilmat. Kun se aurinko on ollut majoittuneena tänne Suomeen:-) Lähes helteisiä päiviä tässä takana. Tosin nyt on luvattu kylmenevää. Ja hei, jos se aurinko nyt jostain syystä näyttää jumiutuvan tänne, niin lupaan tuoda sen tullessani elokuun lopussa. On näet taas italian matka jo varattuna:-)

Onpa vekkuli kuva Tompasta, mököttääkö poika jostain vai mistä moinen ilme?

Piirakka näyttää muuten tosi hyvältä:-)Tässä iskee aina nälkä sun blogia lukiessa:-)

Terkuin _Suomen Ässä

-S- kirjoitti...

Outi: Laitoin muna-maitoseoksen ja tàytteen sekaisin...vain juustoraaste erikseen.
Nauti auringosta ja hyvàà viikonloppua sinnekin :D

Susadim: Jaahas, olisikohan se ollut se maito sitten, joka jàtti piirakan hieman vetiseksi....Ehkà sità sitten voisi vàhentàà tai jàttàà kokonaan pois. Kermaviili olisi niiiiiiin ihanaa jos sità sais, mutta kun ei.

Yaelian: Toivottavasti mun blogi ei ole liian hidas soittolista takia. En millààn raaskisi sità poistaa.

Sirpalina: Sinne se aurinko on nyt kyllà tullut jààdàkseen, mutta en mà kyllà elokuuhun asti rupea odottamaan!!!! Jaetaan vàhàn...kyllà sità riittàà kaikille ;)
Vais elokuussa jo seuraava matka. Aika pian :D Tuleeko lapsista joku mukaan?
En tiedà mòkòttààkò Thomas vai mità. Kai se làhinnà ihmettelee, ettà mità se mami oikein keksi, kun yhtàkkià tulee kameran kanssa eteen heilumaan eikà annakaan sità ruokaa.
Hyvàà viikonloppua :D

MaaMaa kirjoitti...

Ihania ruokalappuja ja namin kuulonen piiras. Tuollaisella samalla pohjalla mäkin olen piiraita tehnyt; tulee mukavan rapea :)
Eikö joku mascerpone ajais aika saman asian kuin kermaviili? Tai creme fraiche?

Toivottavasti nyt lämpenis sielläkin! Täällä on ollut viimeset päivät myös ihanan lämmintä, vihdoinkin! Tänään sai naama ja käpälät jo väriäkin, kun istuin tuolla puistossa ranskaa opiskelemassa auringonpaisteessa :)

Riikka kirjoitti...

Kyllä soittolista ainakin mulla toimii jopa duunikoneella sairaalassa :), älä vaan poista sitä! Aivan ihanaa musaa.

Mulle tuli kans nälkä kun katselin tota sun paistosta. Kerrassaan herkullisen näköinen. Täytyy kokeilla.

Hauskaa viikonloppua, ja toivotaan että se aurinko alkaa paistaa teilläkin.

-S- kirjoitti...

MaaMaa:Mascarpone vaikuttaa aika kiinteeltà verrattuna kermaviiliin, mut vois kai sità jotenkin laimentaa ja soveltaa. Sà saat kuulostamaan ton ranskan opiskelun aivan yyyyli helpolta ja mukavalta :D Tsemppià!

Riikka: Ai sulla toimii. Ei tosta nyt ota selvàà, mutta siis joo en poista. Nauti sinà sitten meidànkin puolesta :D
Tànààn tààllà on jo taas làmmin :D

Perheenäiti kirjoitti...

On tainneet sateet vaeltaa täältä pohjoisesta vähän etelämmäksi. Täässä satoi lähes taukoamatta toukokuun kaksi ekaa viikkoa, mutta nyt onneksi on jo viikon paistanut aurinko. On ollut just sopivan lämmintä, reilut 20 astetta. Tällaisena kun kesä pysyisi, niin hyvä, mutta kuumahan täällä tulee lopulta!

-S- kirjoitti...

Perheenàiti: Joo, tààllà ilma on tooooodi epàvakaa. Vàlillà nàyttàà ettà tulisi làmmin ja sitten kuitenkin rupeaa ukkostamaan. Tàmà on tàmà toukokuu vàhàn tàllainen. Muistan kyllà viime vuonna, kuinka tàhàn aikaan vuodesta sai mennà jo ihan kesàvaatteissa...toista se on tànàvuonna!

Anonyymi kirjoitti...

Ciao Ässä,

Noniin, pieleen meni mun auringon jakoyritykset, kun lähti täältä sitten kaikki:-( Tänään tuli aamulla vettä ihan kaatamalla.

Voitaisko tehdä semmoinen diili, että vaikka vuoroviikoin olisi sitä aurinkoa saatavilla:-)?

Meillä täällä valmistaudutaan juhliin, kun vanhempi poitsuista valmistuu kokiksi reilun viikon päästä. Yleensä aina ollaan kaikki juhlat pidetty kotona, mutta nyt päätettiin juhlia pitopalvelun tiloissa. Tosin tässä taitaa nyt olla jokin vähän koominen ristiriita, kun kokin juhlissa ei ole mitään kokin itsensä valmistamaa:-)

Italiaan suuntaan seuraavaksi ihan yksikseni ystäviä tapaamaan. Kokki on toivon mukaan silloin töissä ja juniori opiskelemassa( mikäli opiskelupaikka irtoaa, on vähän vaihtoehdto vähissä, kun kolme sairautta rajoittaa aika lailla)

Nautihan auringosta ( jos se on sinne ehtinyt!

Halauksin Suomen Ässä

MEP kirjoitti...

Musiikki toimii, luulen että joskus pitää reload sivusi jotta musiikki asentuu oikein.

-S- kirjoitti...

Sirpa: Voi mà olin tàssà jovalmis melkein mihin diiliin tahansa, kun eilen alkoi sataa rakeita jne jne.
Tànààn kuitenkin aamupàivàstà aurinko làmmitti kivasti. Nyt sataa vettà....ei aurinko osaa nyt pààttàà, ettà minne lentelee, hehe!
Onnea pojallesi valmistautumisen johdosta :D Joo pikkasen ristiriitaista, ettei pojan kokkailuja ole tarjolla, mutta hyvin teit ulkoistamalla. Olisit kuitenkin joutunut itse ne kokkailut hoitaa...eihàn juhlakalun tarvitse ;)
Viettàkààhàn mukava juhla, rentoa sinullekin kun ei joudu liikaa jàrjestàmààn.

MEP: Mulla ei kyllà autaa mitkààn tuon musiikin kanssa. Soittolista tekee mità tykkàà....nyt ei ole soittopààllà, mutta kiva kun sulla vielà toimii. En poista soittolistaa vaikka onkin hieman oikukas!
Haleja :D