lauantai 21. helmikuuta 2009

Tuliaisia :D


Noniin, minä täällä taas. Tulee varmasti taas hieman harvempaan kirjoituksia nyt, kun äiti/mummi tuli visiitille.
Oi mä sain kaikkee kivaa suomesta.

Irttikset on maailman parhaita suomessa.NJAM!



Jälkiuunileivästä tuli todella terveellinen olo, kun sitä aamiaiseksi sain. Olikin jo ikävä kunnon ruisleipää.

Maitorahka ja kermaviili ovat tuotteita, joita täältä ei löydy. Pyysin äitiä tuomaan niitä minulle tänne, jotta saan maistattaa ja sitten pohditaan, mikä tuote olisi lähimpänä kyseistä tuotetta. Kyllä elämä voikin välillä mennä vaikeaksi ilman kermaviiliä, eh :S
Sain myös siirappia (melassa), joka on myös yksi näistä mahdottomista tuotteista löytää täällä maassa.

Narskujuustoa, leipäjuustoa tai miksikä sitä haluaakaan kutsua ja lakkahilloa, yammmy!!!!


Ystäväni olivat minua myös muistaneet. Sain jotakin erikoista lankaa ja nyt pähkäilen mitä siitä voisi tehdä. Lisäksi sain lehtiä. Pinoon mahtui kaikkea trendistä hymyyn ja kauneus&terveydestä annaan. Kiitos, olette ihania :D


B sai tuliaiseksi mm. tuon aiemmin mainitseman autoradan.



Niin ja tuliaisten lisäksi olihan se toki kiva että äitimummikin tuli, hih! Tervetuloa :)


13 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihania tuliaisia!

sateenkaari kirjoitti...

nam,nuo kaikki tuliaisesi! ei saa taaltakaan maitorahkaa,eika kermaviilia. mutta antalyassa on suuri ostoskeskus,missa on irtokarkkikauppa,ja monia noita samoja karkkeja,mita suomessakin.myös lakua saa. mutta ovat kalliimpia,kuin suomessa.
vietappa laatuaikaa aidin kanssa.ihania hetkia teille!

Paperina kirjoitti...

Oi eikos sita osaakin arvostaa noita tiettyja tuotteita, etenkin sitten kun niita ei joka paiva saakaan. Minakin vanha Makuunin ja Candylandin rotta olen ihan hurmioituneena kun postiluukusta kolahtaa esim yksikin salmiakkipussi Suomesta tai esim hapankorppuja!! Meilla anoppikin tykastyi hapankorppuihin :)

Njam, miten hyvalta noi irtokarkit nayttaakaan :)

Kivoja lomapaivia teille kaikille

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Hyviä tuliaisia.

susadim kirjoitti...

Leipäjuusto on kyllä niiiiiin hyvää! Syötkö sitä miten? Eh, pureskellen joo, mutta kylmänä vai lämpimänä? Hetkeksi mikroon, jotta lämpiää ja "sulaa" hiukan (ei liikaa), niin maku sen kuin paranee!

Mukavia hetkiä äitimummin parissa :)

Susa kirjoitti...

Voi mita herkkuja! Olen kade :)

Nauttikaa aidin vierailusta :)

-S- kirjoitti...

Kiitos kommenteista :D

Yaelian ja Hannele: Joo, oli jo hieman ikävä :D

Sateenkaari: Ai sielläkin on. Täälläkin on, mutta nitä minun lempparimakuja ei sitten tietenkään ole..mutta ei kyllä äitinikään niitä osannut valita :-s

Paperina: Salmiakki tulee liian vahvanmakuiseksi, jos sitä ei saa tarpeeksi pitkään aikaan, joten en sitä enää pyydä. On mulla nyt kyllä sisua ja turkkareita, mutta en ole salmiakkirohmu.
Hapankorppujakaan en pyytänyt, mutta saamani valkosipuli sulatejuusto olisi ollut oiva levite sen päälle. Täällä, kun nuo levitteetkin jää vain Philadelfiaan, siihen perus maustamattomaan, blaaah! Oi nyt mulla tuli himo hapankorppuihin!

Susadim: Hieman lämmitettynä ja lakkahilloa päälle..ja pureskellen, hihih! Noin se on tosiaan parasta :D

Nautitaan hetkistä juu :D

Anonyymi kirjoitti...

Oi onneks en oo enää Italias...muuten olisin ollu kans niin kade nyt!! Ostin just toissapäivänä leipäjuustoo mut se jäi Johannalle. Pitää korjata tilanne :) Joo sama ku pyydettiin äitiä tuomaan irtokarkkia meille ni eihän se osannu niitä just niitä parhaita ottaa mut tietty kaikkihan ne hyviä on! Ihana kuva toi missä B on sen autoratansa kimpussa :) En kyllä tiä mitä tarkastusta se tekee mut jotain tosi tärkeetä tietty!!

Suomi-serkku

-S- kirjoitti...

Ciao Cugi, Leipäjuusto on kyllä niin parasta...Irttikset maistuu aina, oli ne sit millasia tahansa, mutta miksi se on niin vaikeata tuoda just niitä mitä itse haluaa...ensikerralla annan tarkemmat ohjeet :D
B tarkkailee kuka voittaa tuossa autoradassaan...todella tärkeää :D
Terkkuja sinne kaikille :D

Calendula kirjoitti...

Samanlaiset lempituliaiset on itsellänikin! Ruisleipää säilön aina pakastimeen ja viimeksi tänä aamuna söin viipaleen. Kohta on varastot tyhjät, mutta pääsiäisenä on tulossa täydennystä.
Maitorahkan tilalla olen käyttänyt ricottaa, mutta kermaviilin korviketta en ole keksinyt.

-S- kirjoitti...

Calendula: Minäkin olen tuota Ricottaa miettinyt, mutta kun se on juustoa niin jotenkin outo ajatus. Ainakin leivokset ovat hyvinkin rahkakakkujen makuisia, kun niissä on tuota ricottaa, joten voisi toimiakin, kiitos vinkistä :D Jatkan edelleen kermaviili-wannabeen metsästystä :D

MaaMaa kirjoitti...

Unelma tuliaiset!
Ja niin hiano autorata, että tuolla mäkin leikkisin hetipaikalla iloisena :D

Kivaa, että äitimummikin tuli :D
Pitäkää nyt hauskaa!!

Nelle kirjoitti...

maitorahkaa voi kokeilla tehdä itse. Aiheesta keskustelua esim. täällä: http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/t1394346

"Kotirahkan voi tehdä kulutusmaidosta ja piimästä (3 l kulutusmaitoa ja 2 dl piimää). Piimä lisätään kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon ja annetaan piimiä lämpimässä paikassa kannen alla seuraavaan päivään. Sen jälkeen massa kuumennetaan 150 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Sitten valutus kostutetun sideharson läpi vähintäin pari tuntia. Lopuksi sekoitetaan tasaiseksi. Ohjeessa kerrotaan kotirahkan olevan rakeisempaa ja keltaisempaa kuin Valion maitorahka mutta se ei rahkanystävää haittaa :-) "

ja jos piimää ei ole, kannattaa kuulemma kokeilla maustamattomalla jogurtilla tai sour milkillä - jos sitä saa.