torstai 27. marraskuuta 2008

"Omenapiirakka"

Blondeista blondein, kyllähän se jo tiedetään, mutta odottakaahan vain kun kuulette tarinan.

Eh, kuten kaikki tietävät olen hurahtanut käsitöihin. Tiedätte myös, että en ole niissä kovinkaan hyvä, mutta yritän hurjasti.

Löysin aivan ihanan huovutetun villaballerinan ohjeen.
Minullahan ei täällä ole huovutuslankaa, joten päätin tehdä ne ilman huovutusta.
Olin saanutkin ensimmäisen ballerinan valmiiksi varpaisiin asti (työ aloitetaan kantapäästä), kunnes sovitettuani aloin miettimään tossua hieman tarkemmin. Se ei todellakaan ollut koko 39, kuten ohjeessa luki vaan jotain aivan jättikokoa,ehkä kokoa 56!!! Pienen pähkäilyn jälkeen minulle tuli ahaa elämys. Huovutettu tossu KUTISTUU!!! Voi idiootti minä. Ei auttanut kun aloittaa alusta. Tällä kertaa tein koon 26 mukaisesti hieman pidentäen pohjaosaa,hih. Nappeja minulla ei ole, mutta askartelukorista löytyi rusetteja, joten laitoin ne nappien tilalle. Jotenkin piti vielä tyttömäistää koko tossua, onhan nimikin ballerina, joten koristelin sitten oikein kunnolla :)




Mitäs pidätte? Mun mielestä aika södet. Ei aina vaan perinteistä villasukkaa.

Ei ne mun sekoilut tälle päivälle toki tuohon loppuneet. Halusin tehdä omenapiirakkaa. Aloitinkin jo tekemään taikinaa, kunnes ymmärsin katsoa jääkaappiin todetakseni vain, että ei ole omenoita!

Noh, taikina vaikutti hyvälle myös muihin piirakoihin, joten en toki heittänyt taikinaa menemään vaan tein siitä marjapiirakan. Onni onnettomuudessa. Olen jo tovin etsinyt täältä kermaviiliä tai edes jotakin vastaavaa -tuloksetta. Yksi mihin olen aina kermaviiliä tarvinnut on ollut mustikkapiirakka. Tämän ohjeen jälkeen en enää kermaviiliä mustikkapiirakkaan tarvitse. Tässä kuitenkin ohje, ei omena-eikä mustikkapiirakalle vaan marjapiirakalle :)


MARJAPIIRAKKA



200 g Margariinia


1,5 dl Sokeria


3 dl Jauhoja


1 Muna


0,75 dl Maitoa


1 tl Leivinjauhetta


1 tl Vaniliinisokeria


Marjoja

Sulata rasva.
Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta, kuva 1).
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa (kuva 2.).
Lisää kulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniliinisokeri (kuva 3). Sekoita puulusikalla tasaiseksi.


Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle marjat (kuva 4). Ripottele pinnalle sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina (kuva 5).
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen. Ehkä vielä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa,NJAM!



12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oon monta päivää aatellu tehdä omenapiirakkaa kun tuli ostettua vaniljakastiketta ikeasta. Ehkä tällä ohjeella viimein saisin jotain aikaseks!

Anonyymi kirjoitti...

Vielä lisäys että mistä sä oot ostanu puikot täälä? Vai toitko suomesta? Oon yrittäny kattoa kun niin tekis mieli kans jotain tehdä kun näitä sun aikaansaannoksia näkee :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat ballerinat!!!!!! Mäki haluun! :D

-S- kirjoitti...

Maijamaija...eikö ollutkin...olin itsekin aika yllättynyt, että ne tuollaiseksi muokkautui...alku ei näyttänyt ollenkaan noin lupaavalta
:)

-S- kirjoitti...

Hei M, Juu tuo ohje on kyllä kivan helppo toteuttaa...mietin tässä itsekin jos tekisin huomenna ihan omenasta, kun isipappakin tulee visiitille. Merceriasta löytyy puikkoja....tai pitäis löytyä. Ne on varmasti jossain piilosalla, ku tuntuu et mitä vaan hakee niin niitä ei kyllä esillä ole, eh. Hieman vaikeampaa tuo shoppaaminen täällä kun Suomessa, mutta kyllä isosta kaupungista varmasti paremmin löytyy

Anonyymi kirjoitti...

olipas söpöt tossukat!!! ja varmaankin lämpöset,"sopis varmaan mullekki"ps. olen menos huovutuskurssille viikonlopulla. cari saluti t.ä..i

-S- kirjoitti...

Vai huovutuskurssille, hih! Noh, ainakin on nyt jo opittu se, että materiaali kutistuu ;)

Anonyymi kirjoitti...

No, nyt kun tossuhomma on hallussa olisi hyvä opetella tekemään linkki ohjeeseen, se olisi ystävällistä tossujen suunnittelijaa kohtaan.

Oliko ohje tämä?
http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_en_pointe.html

Anonyymi kirjoitti...

Niin, ei ollut tarkoitus olla mitekään ikävä! Ja kiitos blogistasi, hauskaa että tässä yhtyy kaksi (tai kolme)harrastustani: italia, neulominen (ja kokkaus).

Terveisiä sinne Saapasmaahan! Iloisia piirileikkejä kuusen ympärillä ;-)

-S- kirjoitti...

Hei Puikkomaisteri,
Olen yrittänyt tuota linkittämistä useaan otteeseen, mutta se ei vain ole minulle niin helppoa. Olen osannut linkittää vain yhdellä tavalla (ks. tunniste patalappu), mutta en lukuisista yrityksistä huolimatta onnistu linkittämään tyyliin "ja ohje löytyy TÄÄLTÄ" jolloin yhtä sanaa klikkaamalla pääsee suoraan sitten sivulle. Voisitko opettaa? Se olisi tosi kiva osata.
Mietinkin aluksi, että olisin laittanut ohjeesta linkin tuonne sivulle (sillä huonolla osaamallani tavalla), mutta kun lopulta tuo työ ei mennyt ollenkaan sen ohjeen mukaisesti. Töppäilisivät muutkin kuin minä, heh! Nyt jouduin tekemään kaksinkertaisena virkkauksen, en laittanut noita remmejä niinkuin olisi pitänyt, enkä varsinkaan siihen mihin olisi pitänyt, en huovuttanut, joten tuo ohje ei sitten välttämättä sopisi ihan tuohon tossuun. Ajatuksena on tehdä vielä ihan tuon alkuperäisenkin ohjeen mukaisesti, jolloin linkityskin on hyvä olla, mutta ensin on odotettava sitä huovutuslankaa, hih!

Miksiköhän mun kokkaus on vain suluissa, hihihihihih!!! ;)
Mukavaa joulunodotusta sinnekin.

puikkomaisteri kirjoitti...

Muistaakseni käyttämssäsi bloggerissa on siinä kirjoitustilan yläpuolella semmoinen lenkin (kahdeksikko?) kuva.Kätevintä on avata ensin uuteen välilehteen se sivu, jossa esimerkiksi tuo ohje on. Ensin sun pitää kopioida tarkoittamasi sivun url-osoite (vvie kursori osoiteriville ja tee ctrl+a ja sitten ctrl+c) ja sitten peistata (ctrl+v) se siihen valikkoon, joka aukeaa kun ensin maalaat sen "Tässä"-sanan ja painat sitä lenkin kuvaa.

Jotain tommosta ;-)

-S- kirjoitti...

Oi kiitos puikkomestari. Pitääkin kokeilla tuon ohjeen mukaisesti :) "kahdeksikko" ainakin löytyi, hih!