lauantai 5. kesäkuuta 2010

Terassilla

Eilen tuli himo vispipuuroon, tai marjapuuroon vai miksikò sità nyt sitten haluaakaan kutsua, joten tein sità aamupalaksi. Minulla on yksi hyvà ohje, jolla tein vispipuuroa aina Suomessa. Nyt jouduin hieman soveltamaan, koska meiltà lòytyi vain puolukkamehua eikà puolukoita. Alla kuitenkin ohje soveltamatta.


VISPIPUURO


1 l vettà
2 dl puolukoita
1-1.5 dl sokeria
1.5 dl mannasuurimoita
1. Laita kattilaat vesi ja marjat
2. Anna kiehua 10-15 min.
3. Siivilòi liemi
4. Lisàà sokeri ja mannasuurimot
5. Anna kiehua kunnes puuro on tarpeeksi sakeaa
6. Jààhdytà puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.
7. Nauti kylmàn maidon kera.

Maistui, vaikkakin aamupala meni sitten hieman myòhàiseksi, kun odottelin puuron jààhtymistà, eh. Ai niin mààràstà sen verran, ettà tuo on varmasti sellanen neljàn hengen satsi. Itse tein puolet vàhemmàn.

Aamupàivàstà oli ihanan làmmin.


Minà yritin epàtoivoisesti ruskettua tàmànpàivàsiin hàihin, suht huonoin tuloksin tosin.


Jokatapauksessa vietimme mukavan aamupàivàn terassilla.


Pelasimme pari Petanqueta myòs.


Toooooodella huonosti meni peli, koska pallot pyòrivàt minne lystàsivàt (nuo isommat pallot pitàisi siis olla làhellà tuota valkosta palloa, heh). Ensi kerralla pitàà kyllà pelata hiekalla, mutta sai Benzin tyytyvàiseksi nàinkin :D


Tuossa kuvassa alla hàn halusi esitellà hampaitaan...tai hampaattomuuttaan.


Pikkasen tuuli, joten vaihdoin lippiksen korvia peittàvàksi huiviksi :D


Lasten kanssa maantasolla tein myòs pàivàn lounaan.


Makkarakeittohan tuosta tuli. Alla ohje.

MAKKARAKEITTO


Muutama peruna
muutama porkkana
muutama nakki tai makkara
1/2 - 1 sipuli
1-3 valkosipulinkynttà
lihaliemikuutio
persiljaa

1. Pilko kaikki ainekset.
2. Laita kattilaan paljon vettà ja anna perunoiden ja porkkanoiden kiehua hetki
3. Lisàà lihaliemikuutio, sipulit, nakit/makkarat ja persilja ja anna kiehua miedolla làmmòllà, kunnes vihannekset ovat kypsàt.

Erittàin helppo ohje ja sain jopa Benjamininkin syòmààn keittoa.....Tai oikeastaan Gino sai lupaamalla pari ylimààràistà lastenohjelmaa, hihih!


Jos on mamilla ollut laatuaikaa lasten kanssa niin illalla sità oli myòs papilla



Ciao ciao...Nyt pitàà alkaa valmistautumaan juhliin. Hauskaa viikonloppua teillekin ☺


14 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Kivaa suomalaista ruokaa! Mukava saada ohjeita sieltä Italiasta käsin :D Taidanpa mennä ottamaan puolukoita pakastimesta... (kipi kipi...)

Jael kirjoitti...

Mukavia juhlia!

tein viime vuonna vierauspostauksessa ensimmäistä kertaa vispipuuroa vuosiin (tosin vadelmista kun ei puolukoita täällä ole)ja yllätyin siitä,miten hyvää se oli!
Mukavaa viikonloppua!

Susanna kirjoitti...

Ihania kesaisia kuvia. Ja makkarakeitto nayttaa tosi namilta! Suloiset pojat, elamasi vaikuttaa ihanalta. Ja aina kaannan speakkerit kovemmalle kun vierailen taalla...ihanaa... :)

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

AUGURI e FIGLI MASCHI!!!!!

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Haa, toivottavasti onnitteluviesti pääsee täällä perille, koska tuo kommenttiloota alempana tuittuilee :DDD Teille sopii tuo italialaisten onnitteluhuudahdus erityisen hyvin ;) Ja kommentoidakseni tuota edellistä juttua, niin te taatusti tulette olemaan piccioncineja vielä kaaaauuuuan, olette niin suloinen pari <3 Ja kun olen nyt itse asunut muutamasssa eri paikassa Italiassa, niin voin todeta, että tosiaan isoissa kaupungeissa meno on vapaampaa ja modernimpaa kuin pienissä ja vielä pohjoisessa ihan eri moista kuin etelässä. Roomassa ja pohjoisessa on oikeastaan ihan yleistä olla avoliitossa, kun taas pikkukylässä moinen ei tule kuuloonkaan ;) Ja klisee on muuten totta: täällä pohjoisessa asiat ovat paljon paremmin kuin etelässä tai Rooman seudulla, sairaaloista lähtien kaikki on modernimpaa, kouluja tai päiväkoteja ei voi kuulemma verratakaan toisiinsa, sanovat ystäv'ämme, jotka muuttivat Latinan provinssista kanssamme tänne Torinon seudulle. Eli puheet Pohjois- ja Etelä-Italian eroista tosiaan pitävät paikkansa, aivan kuin kaksi eri maata. Mutta etelässä teillä on meri... aah, kuinka kadehdin... Niin ja tähän postaukseen kommentoin, että onpa teillä ihanan iso terassi, siellä kelpaa viettää aikaa!

-S- kirjoitti...

Rita: Toivottavasti puolukoita lòytyi ja vispipuuro maistui ;)

Yaelian: Heh, jài juhlat vàliin...kerron seuraavassa postauksessa, kun kerkeàn sen kirjoittaa.
Mikà on vierauspostaus?

Susa: Voi sua niin lucky you kun pystyt kuuntelemaan soittolistaa....mulla itsellàni ei toimi.....edelleenkààn!

Vera: Kiitos onnitteluista, perille tulivat :D
Hehe...toivottavasti ollaan piccioncineja kauan kauan, hihih!
On pohjoisessa ja etelàssà varmasti eroja. Pakko olla kun tuntuu ettà jo vieruskylissàkin saattaa olla eroja.
Ainahan se on ollut niin, ettà Pohjois-Italiassa ollaan urakeskittyneempià, kun taas tààllà etelàssà elellààn suhteilla. Noh, olen ollut ihan tyytyvàinen tààllà, vaikka vàlillà kummastelenkin ja hermoilenkin kun tuntuu ettà vuodet tààllà menevàt taaksepàin eikà eteenpàin...siis kehityksen suhteen, eh.
Joo tuo terassi on ihan kiva. Pitàis saada postattua vielà meidàn uudesta puutarhastakin jotain....olen laiska, mah...un giorno....

Outi kirjoitti...

Ihana Suomipipo! Vau, miten iso päivänvarjo! Saako sieltä hyvää makkaraa makkarakeittoon? Me täällä ei olla löydetty HK bleuen arvoista :)

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

On muuten just niin totta, että täällä pohjoisessa ollaan tosi urakeskeisiä, lavoro, lavoro, lavoro... Vaikka ihmiset ovat oikeastaan yhtä ystävällisiä kuin etelämpänäkin, niin kieltämättä joskus on ikävä "terronien" letkeämpää asennetta, täällä vissiin yritetään hankkia sydäri kaikille ennen 50-päiviä... :D Ollaan tosiaan jo oikein ystävystytty paikallisten kanssa, että hyvin avoimia ovat myös forestierejä kohtaan, mutta siltikin roomalaisissa on ihana huumorintaju ja sellaista joviaalisuutta, jota täällä pohjoisessa ei löydä.

-S- kirjoitti...

Outi: Jos tarkkoja ollaan niin suomihuivi, heh! Kyllà sità hyvàà makkaraa saa etsià....usein tuloksetta...Nakkeja lòytyy ihan hyviàkin. Kyllà muut suomivieraat tykkàà tàkàlàisestàkin makkarasta, mutta itse olen kai sellainen suuri HK lenkki fani, ettà vain se tai edes vàhàn sinnepàin oleva kelpaa.

Vera: Urakeskeisyys nàkyy jo làhes kaikissa Pohjois-Euroopan maissa. Ihmiset tuntuvat vàlillà elàvàn tyòlle, eikà toisinpàin.
Tosi hienoa, ettà olet ystàvystynyt naapureiden ja muiden kanssa. Minulle se on tààllà kylàssà hieman vaikeaa, mutta kyllà muut suomalaiset jotka asuvat tààllà, mutta enemmànkin "kortteleissa" tutustuvat helposti naapureihinsa. Jotain huonoa siis omakotitalossa asumisessakin, heh. Njaaah...ollaan tyytyvàisià nyt vaan nàin :D
Buona Domenica :D

Heljä kirjoitti...

NAM! Noista molemmista tykättäisiin varmasti meilläkin. Täällä saa Aldista lenkkimakkaraa, joka toimisi varmaan hyvin - on hieman savustetun makuista.
Mukavaa sunnuntaita!

Outi C. kirjoitti...

Saako teiltä päin kunnon mannaryynejä? Täällä on saatavilla vain tosi hienoksi jauhettua mannaa, en tiedä tuleeko siitä minkälainen puuro.

-S- kirjoitti...

Heljà: Ei sità kyllà osannut arvostaa Suomessa totuttuun ruokaan vasta ku nyt kun sità ei niin helposti saa.

Outi: Tààllàkin olen lòytànyt vain sellaista jauhetta, josta ei kyllà puuroa tehdà. Tosin nyt juuri pari pàivàà sitten yksi suomalainen ystàvàni sanoi, ettà hàn on niità lòytànyt ja nàytti paketin. Oli tosi pieni paketti, mutta voisin kyllà etsià sellaisen kàsiin tààltàkin :D

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Ässä!

Terkut Suomesta! Pakko kysyä, että minkälaisen vastaanoton nakkikeitto on Italiassa saanut? Oletko saanut miehesi helposti syömään suomalaisia kokkauksia?

Täällä oli valmistujaispäivänä ihan kohtalainen keli, eli aurinko aina välillä pilkisteli ja mammakin tarkeni kukkamekossa:-) Nyt on sitten perheessä kokki, tosin kokkaushaluton sellainen. Kokin hommat ei nyt sitten enää olekaan se hänen juttunsa, kuulema!!!! Tästä on käyty pitkiä keskusteluja. Olen sanonut, että jos intoa riittää, voi ensi keväänä hakea uudestaan opiskelemaan ( = siis mamma tietenkin maksaa), mutta siihen saakka tehdään töitä, jos löytyy, vaikka sitten niitä kokin hommia. Olen yrittänyt selittää, että kaikki ei aina elämässä ole kivaa ja joskus joutuu tekemään jotain vähemmän kivaa. Meidän 19-vuotias kun tuntuu ottavan kaikki täysi-ikäisen edut mutta ei mitään velvollisuuksia.

Sulla taitaa olla vielä vähän matkaa tällaisiin murheisiin:-)

Aurinkoiset terveiset koko perheelle Suomen Ässältä

-S- kirjoitti...

Sirpalina: Heeeeeei ja onnea pojalles.Harmi kun on nyt sitten "vààrà" ala, heh. Tuo on kyllà vaikeaa noin nuorena tietàà mità isompana haluaa. Siinà ei kai aikuisen auta kuin katsoa vierestà kun lapsi tekee virheen. En kyllà usko ettà kokiksi valmistuminen on virhe. Jos ei siità heti ammattia halua niin ehkà myòhemmin sitten. Tykàstyminen siihen ruoanlaittoon tulee viimeistààn sitten kun saa omalle perheelleen kokkailla. Mikàs sen parempi motivaationkimmoke kuin se ettà tyttòystàvà kehuu kokkausta ;) Ja hei hyvà ettà laitoit ja tarkenit siinà kukkamekossa :)

Minà olen tarjonnut nakkikeittoa vain miehelleni tààllà italiassa. Olen tehnyt sità tuon ohjeen mukaan, mutta myòs pakastekasvisten kanssa. Molemmilla kerroilla on tykàtty, ehkà tàllà tuoreversiolla vielà enemmàn. Gino on kokeilunhaluinen italiano ja tykkàà suomalaisista resepteistà. Joskus saattaa jopa itse pyytàà jos viitsisin tehdà vaikka keittoa :)
Terveisiù sinne kaikille ja onnittelut myòs kokkailuhaluttomalle kokille ;)