perjantai 19. maaliskuuta 2010

Hyvàà isànpàivàà!

Kyllà vain. Tààllà isànpàivàà vietetààn tànààn.


Miedàn isànpàivààn kuuluu tietenkin kakku.
Blogini lukija Sirpa, on antanut minulle mascarpone-kakun ohjeen ja pohdiskeli voisiko se olla Italialaisten mieleen. Hànellà on suuri tyò pààsiàisen aikoihin saada italialaisperhe pitàmààn hànen tekemistààn pòperòistààn. Minà ajattelinkin nyt kokeilla tuota jàlkiruokaa nàin isànpàivàn kunniaksi. Ehdinpàs tehdà tàmàn ennen kuin Sirpa on jo matkanpààllà saapasmaata kohti.


MASCARPONE KAKKU




Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnàjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
suklaarouhetta

Maitokaakaota kostutukseen

Kuorrutus:
n. 200 g mascarponea
n. 2 dl maustamatonta jogurttia
0.5 dl sokeria
sitruunan mehu
n. 2-3 dl kermaa

Tàyte:
Banaania tai muuta hedelmàà tai marjoja.

1. Vatkaa munat ja sokeri.
2.  Lisää kiehuva vesi vähitellen, koko ajan hyvin vatkaten ja jatka vatkaamista n. 10 min( mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa siitä tulee)
3. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaakaojauhe.
4. Paista 200 c n 30-45 min.

5. Kostuta todella hyvin maitokaakaolla (normaalia täytekakkua enemmän).
6. Jätä kylmään yön yli. Jos kakusta tuli kovin korkea, voi sen leikata kahtia, mutta myös yksiosaisena käy hyvin.
7. Seuraavana päivänä levitä joko kakun päälle tai kerrosten väliin mössätyt banaanit ja muut marjat/hedelmät.


8. Sekoita keskenääm juusto, jogurtti, sokeri ja sitruuna mehu. Levitä kakun päälle. Reunoille vaikka kermavaahtoa. Lopuksi suklaarouhetta ja sitten vaan herkuttelemaan.

Papà on tehty seuraavasti:



Tuo kakku kohosi aivan yyyyyli hyvin. Minà tein kakun pellille, koska uunimme ei làmmità tasaisesti korkeita juttuja (en tajua), joten vàlttelen myòs irtopohjaista vuokaa.

Tàllainen herkku me mennààn tànààn nauttimaan nonnille. Ainakin tuo mascarpone-jogurttiseosjuttu maistui tosi hyvàlle, joten luulen ettà kakku on tooosi hyvà :) Laitan myòhemmin kommentin tànne, ettà kuinka kakku maistui minulle ja Italianoille.
Kaunis kiitos vielà kerran tàstà ohjeesta Sirpa:D Pohjaa tulen ehdottomasti kàyttàmààn myòs jatkossa normaali tàytekakkuihin.


Vàsàsin sitten kortinkin lapsien kanssa. Benjamin on aivan raukka. Keuhkoputkentulehdus on jo keuhkokuume :(  Jaksoi se silti kortin tehdà ja tykkàs sotkea kàsià. Ehkàpà nuo antibiootit nyt vihdoin tepsii, kun kuumetta on tàllà hetkellà vain 37. Jos kuume jatkuu niin maanantaina poika joutuu sairaalaan :( 



 Tuollainen taideteos siità tuli.

 

Siinà siis Thomasin jalanjàlki ja Benzin kàpàlà, kuten tajusittekin varmaan jo.


Mukavaa viikonloppua kaikille :D


EDIT//////////// Tuo kakku oli aivan sairaaaaan hyvàà. Pohja onnistui tàydellisesti, kuorrutus oli hyvàà ja muutenkin maukas kakku. Kakku painoi ihan helkkaristi...saattoi johtua siità, ettà kostutin sità ehkà noin puolen litran verran eli tooooosi paljon. Ei se kuitenkaan mitenkààn valunut, mutta en jàttànyt yhtààn kuivaa paikkaa pohjaan.
Sirpa kysyi, onko tuo kakku liian làhellà Tiramisùa ja sanoin, ettà ei tietenkààn, koska eihàn kakussa ole kahvia.Tekovaiheessa kuitenkin ymmàrsin yskàn. Olihan kakku paljon tiramisùn nàkòinen. Resepti oli kuitenkin niiiiiin hyvà, ettà tuskin haittaa tuo yhtàlàisyys, kakku on kuitenkin maultaan eri ja mainio juuri nàin. Sòin kaksi suurta palaa, eh.....ja en ollut ainoa joka otti kakkua lisàà ;)
Laitoin muuten itse vàliin banaania ja persikkaa soseena.


 

16 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Upean ja herkullisen näköinen kakku! Nami!!
Hyvää Isänpäivää vaan sitten! hassua, että vietetään perjantaina. Onko se tietty päivämäärä, vai onko aina perjantaina?

tosi ikävää että Bentsin kuumeilu jatkuu ja on pahentunut keuhkokuumeeksi. Toivottavasti nyt paranee, ettei raasu joudu sairaalaan!

Viikonloppuja teille ♥

Jael kirjoitti...

Voi Benjamin -ressua! Toivottavasti pian paranee,ettei sairaalaan tarvitse mennä.Keuhkokuume on kurja juttu,toivottavasti pian menee ohi.

Wanha kirjoitti...

Hyvää isänpäivän viettoa teille! Kakku näyttää herkulliselta, taidan kokeilla itsekin :) Pikaista paranemista pikkuiselle!

Wanha kirjoitti...

Opinpa juuri, että isänpäivää vietetään tänään täälläkin, kuten varmaan monissa muissakin katolilaisissa maissa? Hups! No mies saa 2 isänpäivää vuodessa, että ehkä tän pienen mokan saa anteeksi :)

Perheenäiti kirjoitti...

Kappas, isänpäivä! Ei sitä kyllä juhlita kovinkaan näkyvästi, edes lapsen koulusta (scuola materna) ei tullut mitään isille :-(

Kakku näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin.

Allu kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, taidan joskus kokeilla. Kiva idea noi tekstin laittaminen kakun päälle, en olisi itse hoksannut. Kivaa viikonloppua.

Anonyymi kirjoitti...

voi että kun benkku on kipee, toivotaan et kuumetta ei ole enää ensi viikolla. Olipas hyvännäköinen kakku, pitää tehdä joskus (: ja kivan kortinkin olitte askarrelleet.kaikille isille sinne vielä onnea.t. äitimumi

Anonyymi kirjoitti...

Onpa muhkean korkea kakku:-) Taisit sittenkin löytää aikaa vatkata sen 10 minuuttia:-) Mä en kyllä koskaan ole onnistunut noin hyvin tuon pohjan kanssa, vaikka jyräisin kuinka kauan vatkaimen kera.

Pikaista paranemista teidän potilaalle!

Terkuin Sirpa

Pirita kirjoitti...

Vointeja ja pikaista paranemista Benjamille! Toivottavasti antibiotit tehoavat. Meillà juniori sai aikoinaan 6 pàivàn antibiottikuurin pistoksina keuhkuumeeseen. Tehosi kyllà, mutta jàlkitauteja piti varoa viikkotolkulla.
Ihana kakku! Itse en uskaltautunut tekemààn, kun se olisi 90%:sti mennyt omiin suihin. Isàntà sai sitten ruhtinaallisen lounaan ja juniori toi isàlle kotiin runon ja auto-kortin. Esikoinen oli askarrellut kipsisimpukan.
Vointeja :-)

-S- kirjoitti...

Yaelian: Tànààn poika voi jo paremmin, mutta en ole kyllà koskaan nàhnyt hàntà nàin huonossa kunnossa, reppana.

MaaMaa: Isànpàivàà vietetààn tààllà aina 19.3 San Giuseppen pàivànà. Kyllà Benzi nàyttàà jo paranemaan pàin. Paljon paremmin voi kun eilen :D

Kenza: Hih, ai sinà et tiennyt. Joo multakin menee helposti ohi, kun ei ole niin kaupallistettu juhla.

Perheenàiti: Benjamin ei ole ollut koulussa, joten en tiedà olisiko he tehneet heille jotain.
Isànpàivà ei ole kovinkaan kaupallistettu juhla, kuten àitienpàivà, mutta mammat onki mammoja :D
Kakku oli aivan liian hyvàà!

Allu: Mà olisin halunnut kirjoittaa papà, nonno ja nonno-vecchio, mutta en millààn olisi saanut niità mahtumaan, ku ei ollut sellasta kynàjuttua. Tuo paperi-idea syntyi tuossa samalla kakkua tehdessà. Ei ollut vaikea, hieman aikaa vievàà tosin kun pitàà alkaa askartelemaan.
Tuo oli tosi hyvà kakku ja varsinkin se pààllinen, kun toi kivasti raikkautta :D

àiti: Joo sà varmasti tykkàisit siità pààllisestà.

Sirpa: Kiiiiiiiitooooooos ♥ Kyllà mà sità aikani vatkasin, mutta en nyt kuitenkaan ehkà ihan kymmentà minuuttia. En ole kyllà aikaisemmin saanut kakkua noin hyvin kohoamaan, joten tulee varmasti jatkossakin pohjaohje kàyttòòn :D

Pirita: Antibiootit tuntuu nyt vihdoin tehoavan :)
Mà jàtin suosista loppukakun nonnille, tosin Gino meni nonnille vielà illasta kàymààn ja àsken soitin, ettà tuo mulle kuitenkin palan (iski kamala himo). ONNEX mieheni oli jo matkalla kotiin, eli kakut jài muiden syòtàvàksi, huoh...helpotus....sòin kyllà jo liikaa nonnilla sità jo ettà todellakin parempi nàin :D
Teillàhàn oltiin isukkia muistettu oikein urakalla :D Lounas on yhtàkiva ku kakku...ei ehkà meille naisille, mutta miehille kyllà :D

Susanna kirjoitti...

Pikaista paranemista Benjaminille!

Hyvannakoinen kakku! Pitaakin ottaa resepti talteen! :)

-S- kirjoitti...

Susa:Paranemaan pàin on poika jo onneksi :D
Ota ihmeessà resepti, tuli toooooi maukasta...ja muista kostuttaa reilusti!

SIRPA: Unohdin sanoa, vielà ettà kun olet tààllà Italiassa ja haluat tehdà tuon kakun niin laita koko pussi leivinjauhetta (=n 4-5 tl). Niin minà tein ja tuli noin kuohkea.

piccolina kirjoitti...

Pikaisia paranemisia Benjaminille multakin!

Kyllàpàs nàytti herkulliselta tuo kakku!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä:-)

Sirpa

Anonyymi kirjoitti...

buon giorno!!
aivan äärettömän herkullisen näköinen kaakku, mun on kyllä pakko kokeilla tehä se :D

toivottavasti Benjamin paranee pian, ei ole kiva olla sairaana monta päivää:/

ja teidän pieni päivänsäde, Tomppa saa hymyn huulille kun sen kuvia kattoo, se on niiiiin suloinen :)


-mimi-

-S- kirjoitti...

piccolina: On hyvàà...liian hyvàà!

Sirpa: Hyvà kun huomasit tuon jàlkikommenttini. Ehdin jo ajatella, ettà et ehkà tajua sità tààltà kàydà lukemassa, kun unohdin mainita siità itse postauksessa tai ensimmàisessà kommentissani sulle.

mimi: Kokeile ihmeesà ja tuu sit kertomaan kuinka onnistui :D
Tomppa on kyl aika linssilude ;)