perjantai 25. syyskuuta 2009

Juhlia



Tànààn on ollut vapaapàivà koulusta. Festa di San Rocco, eli taas jonkun pyhimyksen juhla tààllà. En jaksanut mennà kylàjuhliin, koska auto olisi pitànyt jàttàà varmasti kauas ja kàvelymatka kylààn olisi ollut yhtà ylàmàkeà. Sen sijaan menimme hieman shoppailemaan ja lààkàriin. Vaavilla kaikki hyvin :) Painaa nyt jo yli 3300g, joten kyllà siità varmasti sellanen nelikiloinen tulee :-o



Oleme ostaneet vaaville oikeastaan jo kaiken, mutta menimme yhden lastenvaateliikkeen ohi ja G ei vain pystynyt jatkamaan matkaa vaan kàteen tarttui seuraavaa, eh....Ihan kiva, ettà kerrankin G:lle kàvi noin eikà aina vain mulle,hih ;)








Meille on siunautunut tààllà vielà kahdet hààt ennen lapsen syntymàà, eh. Aikamoinen ongelma mulle on nyt sitten lòytàà sopivat vaatteet. Olen, noh, hujoppi italialaisessa mittapuussa, enkà muutenkaan mikààn pienikokoinen. Nyt sitten vielà kaikenlisàksi on tàmà iiiiiso maha, joten ei pitàisi olla ihan helppo juttu ahtautua nàiden kauppojen vaatteisiin. Suuren suureksi yllàtyksekseni kuitenkin lòysin itselleni sopivan asun jo ENSIMMàISESTà liikkeestà, joten homma oli sitten sillà selvà jeee!!! Yritàn huomenna muistaa ottaa jotakin kuvia hàistà ja siità puvustakin ja tietty mahasta :D



Italialaisissa hàissà on tapana syòdà aivan yli yli yli yli yli yli paljon, ja eilen juhlimme ystàvàpariskunnan 15-vuotis hààpàivàà, sekà synttàreità...tietenkin ruoan merkeissà. Aikamoista lihottamista tulee tàmà loppuraskaus olemaan, eh :-s



Tuo pasta merenherkuilla oli muka vain kolmelle. Koko oli kyllà aivan julmettu... Yhtenà pallona pyòrin ravintolasta kotiin.







Tuossa ravintolassa on hassu tapa tuoda pòytààn ties mità ei pyydettyà. Chili puu tuotiin mausteena...siis oikea puu, heh....en saanut siità kuitenkaan hyvàà kuvaa, hòh.



Pàhkinòità tuotiin ja grappaa nauttivat kaikki muut vielà jàlkijuomana :D









Oli kiva ilta :D Toivottavasti huomisista hàistà tulee myòs mukava pàivà.



Menin eilen hàità ajatellen kàymààn mani- ja pedikyyrissà. Eihàn siità kauaa ole, kun viimeksi pedikyyrissà kàvin, mutta eix tàà nyt ollut ihan sallittua kun en tuonne varpaisiin kovinkaan pààse kurkottelemaan. Kyllà mà siis kengàt jalkaan saan jne, mutta raspaaminen ja lakkaaminen ei onnistu ihan minuutissa, joten àhkimistà ja puhkimista tulisi aivan liikaa. Hyvin perusteltu, joten hyvàllà omallatunnolla menin kyyreistà nauttimaan.



Vaihdoin muuten hoitolaa, kun halusin tietàà kumpi on parempi. Ensimmàisessà paikassa hoitaja teki tyònsà hyvin, mutta ei ollut kovin sosiaalinen. Toisessa paikassa tyò ei ollut yhtàhyvà kuin ensimmàisessà paikassa, mutta tekijà oli tosi mukava. Nyt mietin sitten ettà kumpaan menen seuraavaksi?!?! En kyllà nyt ihan hetkeen kuitenkaan mene, heh...nàmà on nyt ollut nàità raskaana olevan naisen etuja...jotka tosin saattaa jatkua vielà raskauden jàlkeenkin nyt kun on makuun pààssyt, hih ;)

Làhdin pedikyyristà tuollaiset "tossut" jalassa, kun en voinut laittaa omia kenkià jalkaan ettei lakka menisi pilalle, hihihih!









Raskaana olevan naisen eduista tulikin mieleen eràs kauppareissumme. Menimme kassajonoon, jossa oli pari asiakasta ennen meità. Kassaneiti sanoi niille edessàolijoille ettà minun tàytyy pààstà jonon ohi. Ihmettelin ettà miksi ihmeessà, kunnes hàn nàytti invaliidimerkkià kassan ylàpuolella. Eh..mà vaan nauroin, ettà en ole mikààn invaliidi ja annoin heidàn ostaa omat pikkuostoksensa ensin mahastani huolimatta.

Tuli kuitenkin selvàksi, ettà invalidijonossa myòs raskaana olevat naiset otetaan kunnolla huomioon, eikà tarvitse seistà ja jonottaa. Hienoa, mutta meillà oli niin paljon ostoksia, ettà olisi tuntunut hieman kohtuuttomalta antaa muiden odottaa "vain" mahan takia.



Hyvin uteliasta porukkaa muutenkin nàmà italialaiset mahan suhteen. Ei tule pàivàà etteikò joku tuntematon kysyisi odotanko poikaa vai tyttòà tai koska vauva syntyy. Ihan kivaa, vaikkakin vàlillà tulee mieleen, ettà mità ihmettà tuokin ihminen sillà tiedolla tekee kumpaa odotamme, mutta joo...kulttuurierojahan nàmà ja onhan tàmmòinen raskausmaha aika helppo keskustelunaihe silti :D

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikun.

Se juhlavaate löytyi heti ensimmäisestä liikkeestä, koska et uskonut mahtuvasi enää mihinkään. Jos valinnanvaraa olisi, olisivat ne väärän värisiä, liian pitkiä, liian lyhyitä tai jossakin joku typerä vekki ;)

(been there, done that)

-S- kirjoitti...

arkitehti: Ai niin, niinhàn se menikin ;) Mukavaa viikonloppua sinne teille :D

Jael kirjoitti...

Teillepä tulee iso vauveli!
Ja laita sitten näytille se puku,hienoa että löytyi heti ekasta liikkeestä,kun et edes ole standardikokoa juuri nyt.
Tehtiinpä sulle hienot kynnet! VÄhän dilemmahan tuo on kumpaan mennä.
Oi miten herkullisen näköistä tuo simpukkaruoka on!
Ihanaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti kannattaa nauttia raskaanaolevan eduista, ainakin noista kaikenlaisista hoidoista mitä vaan mieli tekee ;). Itse kävin ihan loppuvaiheessa myös vyöhyketerapiassa joka rentoutti paikkoja synnytystä varten ja olis voinu käynnistä myös synnytyksen (toivoin sitä) mutta niin ei kuitenkaan käyny, meni vielä melkeen viikko.

Tsemppiä ja onnea loppumetreille! :)
t. viestittelijä

-S- kirjoitti...

Yaelian: Kuvia on nyt otettu, myòs puvusta...toivottavasti onnistuivat. Nyt kamala vàsy, enkà jaksa heti postata, mutta huomenna on taas uusi pàivà:D
Joo mà jààn vielà miettimààn kumpaan hoitolaan sitten aikoinaan kallistun, vai tuleeko sittenkin vaihtoehto C :D

Heissan viestittelijà :D Vai vyòhyketerapiassa...kuulostaa kivalle, vaikka ei sitten synnytystà kàynnistànytkààn. Mà en siis tuollaiseen saa mennà, koska ei saa syntyà sponttaanisti. Luulen ettà nyt on hemmottelut hemmoteltu...tààllà silitellààn vaavin vaatteita ja aletaan hiljalleen pakkaamaan reppuja :D

Maijamaija kirjoitti...

Mainio toi invakassahomma! Nainen taitaa raskaana ollessaan olla siellä kuningatar...ehkäpä siitä johtuu toi kyselykin, ihmiset haluaa olla ystävällisiä. :)