maanantai 21. syyskuuta 2009

Kaurahiutaleita ja omenapiirakkaa :D

Jee jee jee...Mà oon lòytànyt tààltà kaurahiutaleita. Nyt onnistuu puuron teko....edes sitten vain kaurapuuro...Tààltàhàn ei mitààn mannasuurimoita, ruishiutaleita tai muuta vastaavaa lòydy. Kaurahiutaleet oli jo kuin lottovoitto :D Tuo kauppa mistà noita saa on parinkymmenenminuutin ajomatkan pààssà, mutta kàvin tàssà làhikaupassa kyselemàssà ja he lupasivat tarkistaa listaltaan olisiko heillekin mahdollista noita kaurahiutaleita tilata.



Tàmà aamu alkoi kaurapuurolla. G syò sen hillolla, B jogurtilla ja minà kaikella mahdollisella. Vaikka saankin puurostani monipuolista kaikille variaatioilla niin jààn silti odottelemaan suurta puurosatsia Suomesta ;)



Ritan omenapiirakoista innostuin minàkin. Lòysin mahtavan ohjeen tààltà mihin tarvitsi myòs noita kaurahiutaleita.

KAURAINEN OMENAPIIRAKKA



100 g voita
1 muna
1.5 dl kaurahiutaleita
0.5 dl sokeria
1.5 dl vehnàjauhoja
1tl leivinjauhetta

3-4 omenaa

muruseos:

50g voita
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 dl kaurahiutaleita


1. Sekoita keskenààn pehmeà voi, sokeri, muna, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vehnàjauhot.




2. Painele taikina piirakkavuokaan jauhoja apuna kàyttàen.



3. Viipaloi kuoritut omenat ja asettele ne vuokaan.




4. Tee muruseos sekoittamalla aineet keskenààn ja ripottele seos sitten omenoiden pààlle





5. Uuniin 25min ja 200 astetta. Uuni on hyvà laittaa pààlle jo heti alkuvaiheessa niin ei joudu odottelemaan.

6. Tarjoillaan vaniljajàden kanssa....Tai stratciatellalla kuten minà vaniljajàden puutteessa.




Piirakka oli kuulkaas HYVàà!!!! Kostea ja rapea, ah!!! Suosittelen :D


15 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Mutta eikö mannaryynejä tarvita mm. gnocchien valmistukseen?

-S- kirjoitti...

Allu: Gnocchithan tehdààn perunasta, mutta voidaan tehdà myòs esim. semolinosta eli mannasta, mutta se on sellaista jauhetta, jauhoa...ei siità voi tehdà puuroa. Tai voisi, mutta siità tulee just sellanen kamala lasten velli joita tààllà myydààn vauvanruokana, yòk!!! Etsiskelen kunnon leseità...ruisleseita, kauraleseità tai hiutaleita jne. Mannasuurimoita ei jauhoa...eheh....vaikeeta on....mites siellà? Onko sulle tullut ikinà ongelmia lòytàà jotakin tuotetta? Onko siellà esim piimàà tai maitorahkaa?

Pullopostia kirjoitti...

Moi, mikä kauppa se oli mistä löysit nuo hiutaleet? Joku ketju vai yksityinen? Itse en ole löytänyt ja olen tilannut aina Suomesta.

-S- kirjoitti...

Pullopostia: Luulen ettà ketjusta on kyse. Kauppa on nimeltààn DIMEGLIO. En tiedà onko tuota jokapuolella Italiaa vai vain tààllà etelàssà. Kaurahiutaleet lòytyivàt sieltà erikoisruokavalio puolelta, hih!

MaaMaa kirjoitti...

nami minka nakonen piirakka!
kaurahiutaleista saa kylla vaikka mita herkkua :)
Ma syon puuron yleensa ihan sellasenaan, ripaus sokrua tai joskus hunajaa makeutukseksi.
Kiva, etta loysit!

Jael kirjoitti...

Nam! Kuulostaakin tosi hyvältä!

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Roomasta! Meitä lykästi sään suhteen aika hyvin, perjantaina ja lauantaina oli suoranainen helle, sunnuntainakin oli iltapäivään asti mukava ilma, mutta sitten alkoi sataa. Käveltyä tuli kilometrikaupalla ja ehdittiin tehdä kaikki mitä suunniteltiinkin. Mukava reissu!

Tuo omenapiirakka on todella herkullisen näköinen, nam!
Onko stracciatella sellaista jäätelöä jossa on pieniä suklaahippuja? Olen nähnyt sitä mm. jätskibaarien valikoimissa Italiassa. Ihmettelin myös zuppa inglese -makuista jäätelöä, English soup?

T. Brittilän Outi

Allu kirjoitti...

Niin tosiaan, sehän onkin sellaista hienoa jauhoa eikä ryynejä.

-S- kirjoitti...

MaaMaa:Eikà vain nàkòinen vaan hyvàà oli :D Joo kaura on kyllà aika monipuolinen aines :D

Outi: Kiva ettà viihdyit ja kelit suosi ja ehditte nàhdà mità halusitte. Saitko ostettua jotakin hyvàà musiikkia? Stracciatella on juuri sità mità kuvailit....tarpeeksi làhellà vaniljaa, heh. Tààllà kun ei myydà niità litran vaniljajàdejà kuten Suomessa :(
Zuppa inglese kuuluu niihin outoihin "kakkumakuihin" mihin kuuluu esim tiramisu. En itse syò ikinà niità...ostan kakut kakkuina, hihih!

Allu: Harmi :(

Rita A kirjoitti...

Olipa kiva postaus! Tykkään puuroista, ilahduin puolestasi kun löysit niihin hiutaleita, kuvat ovat kauniita, omenapiirakkareseptit vetävät puoleensa, - ja olit linkittänyt minut :)

Sympaattinen sana tuo "fiocchi" :)

-S- kirjoitti...

Rita: Tottakai linkitin sut, kun annoit mulle inspiksen tuohon omppupiirakkaan. Ohje piti vain itse hakea, kun sulla ei sità ollut, mutta onneksi etsin, kun sain noita kaurahiutaleitakin kàyttàà :D
Fiocchi on mun mielestà tyhmà sana, kun tarkoittaa montaa asiaa. Sehàn on myòs sellainen vastasyntyneille annettu nimityynynen tai miksikò niità nyt voisi suomeksi kutsua.
Toinen esimerkki tyhmistà sanoista on bagno....kuinka yksi sana voi tarkoittaa niin montaa asiaa...vessa, kylpy, kastautuminen rannalla jne jne jne. Tyhmàà. Fiocchi kyllà sanana kuulostaa ihan kivalta :D Suomi on kyllà rikas kieli :D

Anonyymi kirjoitti...

täytyypä kokeilla tota reseptiä,vaikutti herkulliselta. Taitaa olla matkalaukut pullollaan suomenherkkuja kun tulen kuukauden päästä.En viitsi lähettääkään,se kun on turhan tyyristä.Lähetin postissa G lle yhden paketin kahvia, niin olihan arvokas lähetys( maksoi 12,30)hänellä kun tuo suomalainen kahvihammas alkas vaivaamaan. Näin se menee, et jotkut tuotteet on toisessa maassa paremmat.(AINAKIN KAHVI), MUT SILTIKÄÄN MAKUASIOISTA ei voi kiistellä. ihanaa loppuodotusta koko perheelle. italian matkaa odotellessa. t. äitimummi

-S- kirjoitti...

àiti: Joo tee tolla reseptillà, tulee hyvàà :D
Hehe...joo mà teen sulle listan kaikesta mità mukaan haluan. Kiitos kun làhetit sità kahvia.G tààllà odottelee sità kuin kuuta nousevaa...vielà tànààn ei ollut tullut. Eh, mietinkin ettà tulee varmasti kallis làhetys, mutta kiva silti kun làhetit :D Ei kai noista makuasioista ole kiisteleminen. Tààllà odotellaan. Pitàis mennà ostamaan juhlapuku...olis tàssà vielà kahdet hààt juhlittavana....taitaa olla kyllà aika vaikea lòytàà mitààn tàmànkokoiselle tàstà maasta, eh :-s

Susadim kirjoitti...

Jostain syystä en koskaan saa onnistumaan niinkin yksinkertaista asiaa kuin omenapiirakka. Yritän seuraavan kerran tällä sun reseptillä, ehkä jo viikonloppuna, jos hotsittaa :)

-S- kirjoitti...

Susadim: Hehe, ja nyt jos jopa minà onnistuin tekemààn omppupiirakan niin silloin onnistut sinàkin :D Tàà on hyvà ohje....helppokin :D Kerro sit miten meni...jos siis hotsitti :)