torstai 26. maaliskuuta 2009

Heeeeeeiiiii :D


Tààllà taas. Kaikkea on nyt pààssyt sattumaan. Kun sitten viimein olin pààssyt siihen tilaan, ettà olisin voinut jotakin postatakin niin tietenkin tapahtui se pahin mahdollinen –tietokone menee rikki!!! Noh, menimme sitten kiertelemààn ja katselemaan uutta làppàrià. Lòysin aivan ihanista ihanimman sellaisen vaaleanpunaisen sòpòlàisen, mutta jostakin syystà mieheni ei ollut ihan samaa mieltà koneen sòpòydestà, tai siità ettà koneen yleensàkààn tàytyisi olla mitenkààn sòpò. Noh, minun mielestà pitàà, mutta nyt kuitenkin edessàni komeilee ihan ok tàllainen musta kone. Voipi olla, ettà joku kerta kun mies avaa koneen niin saa huomata jonkun kukkasen tai muun vastaavan pienen sòpòlàisen liimattuna nàppàimistòn viereen ;)
Nyt pitàisi vain oppia kàyttàmààn tàtà konetta ja heti alkajaisiksi pitàisi lòytàà se paikka mistà saisin nàppàimistòòn ààkkòsiàkin, mutta kyllà se tàstà vielà hoituu :D

Taas tuli vastaan uusi outo vapaapàivà hoidosta. Siis hoitopàivà on merkitty aivan normaaliksi, mutta sinne ei mene ketààn. Ketààn paitsi meidàn pikku B!!!
B oli sitten ollut pari tuntia hoidossa ja sitten hoitaja soitti meille ja sanoi B:n olevan ainut lapsi hoidossa, joten mitàs tehdààn. Noh, minà menin tietenkin hakemaan lapsen pois ja kyselin, ettà missà muut lapset ovat. Ne ovat juhlissa, sain vastaukseksi. Jahas, kylàssà on siis juhlat. Tosi outoa, ettà tàllaisia omia “vapaapàivià” on tàllà tavalla yhteisesti sovittu minnekààn silti niistà mainitsematta. Ja minà tietenkin en ulkopaikkakuntalaisena (ulkomaalaisenakin vielà) en ole tietoinen tàllaisista pikku sopimuksista ja tavoista. Noh, soitin nonnan apuun ja kysyin missà nàmà juhlat ovat ja mità siellà oikein juhlitaan. Menimme sitten nonnien kanssa juhliin ja siellàhàn ne B:n tarhakaveritkin olivat. Tàmà juhla on jokavuotinen uskonnollinen juhla jossa muistetaan jotakin madonnaa (nàin paljon olin taas asialla, eh). Juhla oli myòs normaalia pidempi, koska kappeli siunattiin. Tàmà kappeli on toiminut kouluna. Myòs mieheni kàvi tuota koulua, kunnes se tuhoutui 80-luvulla sattuneessa maanjàristyksessà. Nyt vihdoin se on uudelleenkunnostettu ja nàin ollen tàmà kappeli sai kunnian toimia juhlapaikkana. Itse juhla ei minua niin kiinnostanut, mutta oli hyvà mennà tuonne, kun nàin B sai leikkià kavereidensa kanssa. Myòs markkinat olivat mukava osa tàtà tapahtumaa. Illalla katsoimme terassiltamme vielà ilotulituksia. Italiassa on todella tavallista laittaa tulitteita ilmaan kaikenlaisissa pikkujuhlissakin.

Tàssà vielà kuva B:stà leikkimàssà tarhakaverinsa kanssa.ps. Laitoin puhelimeeni jokavuotiseksi hàlytykseksi tàmàn juhlapàivàn, jotta ensi vuonna tiedostan ettà kouluun ei tarvitse mennà! ;)

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiva kuulla susta taas:-)
Kurjalta tuntuu kun tietsikka hajoaa, mutta onneksi on jo uusi kone teillä.

No aika kumma, ettei sulle oltu ilmoitettu tuosta Madonna-vapaapäivästä! Mutta hyvä idea pistää se muistutus ensi vuodelle kännykkään ;-)

-S- kirjoitti...

Yaelian: Kiva on kirjoittaakin ja aivan ihanaa saada kommenttiakin pitkàstà aikaa :D:D:D:D:D
Joo en ymmàrtànyt tuota madonnajuhlaa kyllà ollenkaan. Tàllà kertaa myòskààn opettajat eivàt tienneet...niin paitsi se yksi joka on paikallinen joka oli jàànyt kotiin nukkumaan. Joo ensi vuonna olen viisaampi...niin paitsi on hyvin mahdollista ettà tuo samainen kànnykkà ei ole minulla enàà ensivuonna..Olen aika haka rikkomaan elektroniikkaa, eh.

Susadim kirjoitti...

Sua on kaivattu!! Heh, mä kans heti ajattelin, että noinkahan sulla vielä vuoden päästä on sama känny...:D Samaa maata ollaan.

MaaMaa kirjoitti...

No johan oli juhla, kun on ihan salaa järjestetty! Onneksi pääsitte mukaan markkinoille ja kavereita tapaamaan :)

Mä tykkään ilotulituksista, harvoin niitä vain pääsee näkemään: täällä ne on kokonaan kiellettyjä, eikä niitä edes myydä täällä. Jos hakee erillistä lupaa (en tiedä mistä) ja se myönnetään, niin sitten saisi räiskiä - sillontällön esim. kauppakeskusten avajaisissa käytetään; muuten ei ollenkaan :( Ei edes uutena vuotena :(

Kun kerkiät, niin tuuthan lukemaan mun Beijing matkakertomuksen! Oli upea reissu :)

-S- kirjoitti...

Susadim ystàvàiseni...Taidat tuntea mut jo aika hyvin ;)


MaaMaa: Ai kiellettyjà, ohhoh! Tààllà kesàsin on kaikenmaailman kissanristiàisià ja ilotulitteita paukkuu. Terassiltamme on hyvà nàkòala làhikyliin ja nàinollen saamme usein ihastella ilotulitteita omalta terassilta.

Oi joo, sà oot tullut matkalta takasin..pitààpàs kàydà lukemassa...toivottavasti on paljon kuvia, ihanaa lukea matkakertomuksia :D

Pitàà pistàà itsensà ajantasalle myòs muissa blogeissa...oon jàànyt nyt kyllà pahasti jàlkeen jokaisen kirjoituksissa...noh, hiljalleen kàyn kaikki jossakin vaiheessa lukemassa :D

Susadim kirjoitti...

Jokos alkaa ääkköset olla hallussa?! Kaikki hyvin alla auringon?

-S- kirjoitti...

Susadim: Ei onnistu ei. "PC-tuki" kàvi, mutta valitettavasti ààkkòsià tàhàn koneeseen ei saa. Onkohan helpompi lukea a:lla ja o:lla vai à:llà ja ò:llà kirjoitettuja tekstejà???

Tààllà kaikki hyvin. Laiskottaa vaan niin pirhanasti. Pitàis kovasti jo pàivittàà, ku ois mità kirjottaa, mutta vàsymys voittaa, blaaah!

Susadim kirjoitti...

Mun mielestä on helpompi lukea áá koska jotkut sanat ilman pilkkusia sekoittuu. Yhtään esimerkkiä ei juuri nyt tietenkään tule mieleen.
Vai kävi teillä PC-tuki, minä soittelin yks päivä Helpson:lle bluetoothin takia :D

Laiskottele ja lepäile rauhassa ;)

-S- kirjoitti...

Susadim: ok, tulen siis kàyttàmààn à:tà, kuten tàhànkin asti. Se tuntui omastakin mielestà luontevammalta.

PC-tuki sitaateissa, koska tààllà siis kàvi eràs mieheni kaveri, joka on erittàin haka tietokoneissa, joten se on meidàn tàllainen private pc-tuki :D