torstai 7. lokakuuta 2010

Benvenuti al sud!


Mainitsin muutama postaus takaperin leffasta Benvenuti al sud, jota menimme mieheni kanssa katsomaan. Odotukset leffan suhteen olivat korkealla ja ilokseni leffa osoittautui sen arvoiseksi ja vielà paremmaksi. Osasyy saattoi olla se, ettà elokuva oli pààasiassa kuvattu tàssà meidàn kotikulmilla eli Castellebatessa. Oli ihana elokuvaa katsoessa huomata tunnistavansa paikkoja. Elokuva tosiaan leikitteli ajatuksella kuinka "meidàt" terronit nàhdààn polentonien silmin. Olisiko osasyy elokuvan pitàmiseen johtunut myòs siità, ettà etelà-italialaiset tuotiin esille elokuvassa erittàin positiivisessa valossa. Elokuvasali oli tàynnà ja ehkà ensimmàistà kertaa kuulen kunnon aplodit elokuvan pààtyttyà -en ollut ainoa joka piti nàkemàstààn. Liekò vastaanotto ollut sama pohjoisemmassakin?!? hih ;) Tàytyy muòntàà, ettà muutama vuosi takaperin en olisi tuota leffaa hauskojen murreosuuksien kohdalla ymmàrtànytkààn. Nyt se on arkipàivàà.

Mieheni tekikin pikkuyllàtyksen meille ja làhdimme tuonne kyseiseen kaupunkiin viettàmààn romanttista pàivàà. Kàvelimme kàsikàdessà koko pàivàn ja katselimme nàhtàvyyksià ja muuta, aivan kuten kaikki turistit. Santa Maria di Castellebatesta on jo muitakin postauksia blogissani tààllà ja tààllà.


Olemme siis olleet jo muutaman kerran tuossa Saksan Blieskastelin ystàvyyskaupungissa, mutta emme ole ikinà menneet linnan sisàlle. Nyt siihenkin tuli mahdollisuus.

Castello dell' Abaten (10.10. 1123) sisàllà oli làhinnà taidenàyttely, eikà siis ollenkaan samanlainen linna, kuin esimerkiksi Barissa.






Thomasta kiinnosti hieman muut jutut kuin taulut.



Linnasta oli upeat nàkòalat jokasuuntaan. Lòysimme myòs ikkunan josta il direttore elokuvassa Benvenuti al sud katsoo ulos ja toteaa: "Ai, onko tààllà myòs meri?!?".


Linnan làhettyvillà oli asutusta ja me kiertelimme siellà pikkukujilla, jotka olivat tàynnà rappusia.


Tàssà erààn talon etupiha. He olivat laittaneet viinirypàleità kasvamaan heidàn terassin katolle. Nàytti hienolle.


Tuon jàlkeen ajelimme hiljalleen rinnettà alas ja tulimme "turistialueelle", jossa tàllà kertaa myytiin mm barbeille virkattuja laukkuja ja hattuja, heeeh!


Silloin kun asuin Genovassa yksi lempipaikoistani oli jogurttijàtskipaikka. Olen etsinyt vastaavaa myòs tààltàpàin, mutta tuloksetta. Kunnes tuolla sitten nàin edessàni juuri avatun yogurterian jossa he tekivàt noita lempparijàdejàni ♥


Lungomarella katselimme vielà kauniin auringonlaskun ja sitten làhdimme kotiin. Ihana pàivà :D


Tàhàn loppuun vielà Gigi D'alession kaunis kappale nessuno te lo ha mai detto. Siinà Gigi laulaa kuinka sanat saavat uuden merkityksen, tulevat jotenkin syvemmàltà, kun ne saa sanoa murteella suoraan sydàmestà.

"Minà rakastan sinua on sinulle jo sanottu, mutta kukaan ei ole koskaan sanonut sinulle mie rakastan sinnuu..."


11 kommenttia:

Thea Ester kirjoitti...

Oi miten ihanan romanttista!
Täytyypä katsoa ja kuunnella tuo videokin.

Allu kirjoitti...

Toivottavasti tuo elokuva tulee joskus meillekin, kiinnostaisi nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Mekin kävimme katsomassa elokuvan täällä pohjois-italiassa ja hyvin upposi tännekin! Loppuaplodeja ei tullut, mutta sen sijaan koko sali kyllä nauroi läpi elokuvan! Hauskaa stereotypioilla herkuttelua! T.Johanna

Jael kirjoitti...

Vau,upeat maisemat tuossa ekassa kuvassa.Hienoja nähtävyyksiä siellä teilläpäin,ja hienolta kuulostaa tuo päivänne.Jugurttijädet ovat mielestäni tavallisia jätskejä paremmat;täällä niitä paikkoja on pilvin pimein-

-S- kirjoitti...

Thea: Pikkulisàn olet laittanut nimimerkkiisi :D
Joo oli se aika romanttista. Siità on pitkà kun olemme voineet olla koko pàivàn noin rauhassa ilman tyòpuheluita, Thomasin kràtyilyà, Benjaminin uhmaa jne, heh!

Allu: Toivotaan niin :D

Johanna: Hih, ihana kuulla, ettà osui ja uppos siellà teille polentoneillekin, hihih! En muista koska olisin leffassa nauranut niin paljon kuin tuossa. Olen mà kyllà muutenkin noiden italialaiskomedialeffojen suuri fani, mutta tàmà on kyllà nyt numero uno :D

Yaelian: Costiera Cilentana, jossa myòs Castellebate on, on kauttaaltaan todella kaunista aluetta.
joo jogujàdet on mustakin hyvià ja otankin aina jogurttivaihtoehdon jos sellaista normi gelateriassa tarjotaan. Tuo on tietty makuasia, mieheni esimerkiksi ei tykkàà jogurttijàdeistà ollenkaan.

Susadim kirjoitti...

Romanttisen näköistä seutua, kyllä noissa puitteissa kelpaa kävellä käsi kädessä ;)

Hauska tuo barbikuva, oikein pikkutyttöjen unelma tuollainen koju.

-S- kirjoitti...

Susadim: Ihana kuulla susta pitkàstà aikaa :D
Noiden virkattujen laukkujen vieressà oli vielà jotain virkattuja hameitakin ja muuta. Kyllà pikkutytòt varmasti tykkààvàt.

ekku kirjoitti...

Ihana toi kappale <3

-S- kirjoitti...

ekku: Màkin oon aivan sen pauloissa :D

MaaMaa kirjoitti...

Voi miten romsku päivä <3
Varmaan kiva käydä katsomassa elokuvasta tuttuja paikkoja ja maisemia - varsinkin kun ovat noin upeat!!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: romsku, hih....ei tuo kuulosta ollenkaan niin romanttiselta kun sanoo romsku..ihan ku joku ronski tai jotain, hih! Joo oli kiva kàydà jàlkikàteen katsomassa, mutta oli kiva myòs elokuvasta tajuta et hei tuolla olen kàynyt, ja tuollakin ja tuolla jne jne...