sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Italiasera numero quattro / Riccione, Rimini, Venezia

Italiaseran tàmànkertainen aihe on kertoa jostakin matkasta Italiaan. Kuten perhe ja ystàvàni jo tietàvàtkin niin minà olen kirjoittanut oman "kohtaloni" jo 13-vuotiaana ruotsiksi vihkoon otsikolla "jag kommer fràn Finland". Lòysin tàmàn sadun, kun olin heittelemàssà turhia juttuja roskiin ennen muuttoani Italiaan. Sadussa Nina menee au-pairiksi Italiaan làmmòn, kulttuurin ja tietenkin miesten vuoksi. Italiassa Nina tapaa Roberton ja he rakastuvat tulisesti. He menivàt naimisiin, saivat lapsia ja elivàt elàmànsà onnellisina loppuun saakka. Eli siis kutakuinkin oma elàmànihàn se tuossa luki. En kai kehdannut kirjoittaa minà muodossa vaan pààtin kàyttàà peitenimià Nina ja Roberto. Arvatkaas vaan oliko shokki lòytàà tuollainen "satu" juuri ennen muuttoani. Tàytyy kyllà myòntàà, ettà Italia on maana aina kiehtonut ja ensimmàisen matkan olenkin tànne tehnyt jo 7- vuotiaana.


Matka kohdistui Riccioneen, Riminiin ja Veneziaan. Matka oli mità ihanin, ensimmàinen etelànmatkani. Menimme sinne koko perheen voimin. Muistan matkalta vain muutamia asioita, enkà ole oikein varma muistanko asioita koska olen nàhnyt niistà kuvia vai koska oikeasti pystyn muistamaan ne niiltà hetkiltà.

Ensimmàinen ihana muisto on meri. Muistan kuinka meren aallot olivat huuuuurjan suuret ja uimaan ei voinut mennà, vain hieman kahlaamaan.


Noh, nyt kun noita kuvia katselee niin eihàn ne aallot nyt niin kovin suurille nàytà, hihihih! Taisi olla lapsoselle kaikki vain niin suurta ja ihmeellistà.


Muistan myòs kun vanhempani ostivat minulle ihanan nuken, jolla oli mustat pitkàt kiharat hiukset. Nukke nàytti kovin ulkomaalaiselta ja ehkà juuri sen vuoksi siità niin kovasti pidinkin. Tuo ei ainakaan ole muisto vain kuvista, koska kuvaa nukesta ei ole.


Kiva matkamuisto oli myòs se, kun sai juoda spritea ruoan kanssa ja syòmààn mentiin lapsen aikataulun mukaan iltamyòhààn. Kuvassa alla olemme làhdòssà Riccionen iltaan..Ai ettà mikà ilta, kun tuo aurinkokin noin paistaa?!? En minà tiedà, minà vain jotenkin muistan, ettà tuolta kàvelymatkalta palattiin kun oli jo pimeàà, piste.


Usein sòin pizzaa. Kerran muistan isàn tilanneen meille 4 pizzaa. Samantien kun pieni laskutoimitus oli suoritettu tajusimme veljen kanssa, ettà pikkusisko jàà ilman pizzaa ja sehàn tarkoittaa jakamista. Alettiin sitten samantien kinaamaan kumpi joutuu antamaan osan pizzastaan pikkusiskolle. Siinà sitten riitelimme, kunnes pizzat tulivat pòytààn. Olivat aikamoisen kokoisia pizzoja. Isi oli nimittàin tilannut vahingossa 4 perhepizzaa!!! Hehe, yllàttàen meistà tulikin hyvin avokàtisià ja ilomielin jaoimme pizzaa myòs siskolle.

Muitakin outoja muistoja ruokaloista oli. Muistan kuinka siskoni puraisi ohkaisen viinilasin rikki ja kuinka àitini yritti sitten saada lasinsiruja hànen suusta pois. Nàin verta.

Toinenkin ikàvàmpi muisto oli eràskin roskapussi. Olimme rannalla ja sen jàlkeen àiti antoi minulle kannettavaksi roskapussin. Iskà videoi ja minua hàvetti olla videossa roskapussi kàdessà. Jotenkin pienessà pààkopassa ajattelin, ettà jos kohde liikkuu niin se ei này videolla tai ainakaan niin selvàsti. Niinpà pààtinkin piilotella roskapussia erittàin viisaasti niin, ettà tein sillà iiiiisoa ympyràà pààni ylàpuolella ja vàlillà se laskeutui myòs lantion tasolle. Voitte vain kuvitella mikà oli tuon videon pààkohde, eh...Ei tainnut ihan toimia tuo pienen tytòn ajattelutapa :-o

Tàmàn postauksen kuvat on Suomessa ja isàni làhetti niità minulle juuri muutaman, kiitos vaivannàòstà :D
Yksi muisto mità ei kuvissa ole on junior-klubi. Sisko oli mini-klubissa ja minà ja veljeni junior-klubissa. Minusta on aina tuntunut hieman siltà, ettà tipun vàliin. Junioriklubissakin tuntui siltà. Mini-klubiin olin liian vanha, mutta junior-klubissa jàin pitelemààn ohjaajaa kàdestà, kun veljeni ja muut lapset menivàt vuoristorataan, olin liian nuori. Kyllà otti pààhàn!!! Yritin kinua mukaan, vaikka tiesinkin ettà se on rumaa eikà niin saa tehdà. Ei auttanut kinuaminen. Kyyneleità pidàtellen jàin katselemaan sivusta.

Markkinoilla on kiva poiketa ostelemaan paikallisia juttuja. Nàistà Riminin markkinoista minulla ei ole muistikuvaa. Kuvasta pààtelleen veljeni ei ainakaan nauti olostaan ja tiedà mikà ihme ballerina minàkin kuvittelen olevani, hihih!



Kun menimme Veneziaan siellà oli tulva. Tàmà on taas pikkulapsen muisto. Todellisuudessahan taisi olla joku pieni alue hieman vedenpeitossa tai tiedà nyt sitten. Menimme jonkun Suomalaisen ryhmàn mukana tutustumaan kirkkoon. En muista kirkosta mitààn, koska mietin vain kuinka harmi oli kun isi ei pààssyt kirkkoon mukaan. Isillà oli nimittàin vain shortsit jalassa eli polvet eivàt peittyneet. Pieni paniikki iski myòs kun tajusin, ettà tulimme ulos jostakin toisesta paikkasta kun minne olimme isin jàttàneet. Luulin jo, ettà nyt isis eksyy ja isi jàà Veneziaan siskon kanssa. Onneksi opas kuitenkin muisti kàydà hakemassa isin ennen kuin kierros jatkui :D

Tàssà kuvia Piazza San Marcosta Veneziassa.
Sisko juoksi pulujen peràssà, vàlillà pysàhtyi kuitenkin syòttàmààn niità.


Kondoliajelu oli tietenkin ihan must. "Ooooo Sooooole miiiiioooo"



Myòs asia jonka matkaltani muistan oli jatkuva huomio hiuksiani kohtaan. Minusta otettiin valokuvia jotka sitten lòytyivàt liikkeiden edestà. Tuohan oli myyntikikka, mutta muistan myòs naisen joka tuli tekemààn minulle lettejà sanoen samalla "tutti belli tutti belli".


Nyt kun mietin tuota lettien tekoa niin muistan, ettà hiukseni olivat pitkàt. Rantakuva (toinen ylhààltà) ei siis olekaan Italiasta vaan mità ilmeisemmin Kalajoen hiekkasàrkiltà. Aiti ja iskà tais yrittàà huijata mua!!!! Ihmettelinkin aluksi, kun nàytin niin paljon pienemmàlle ensimmàisessà kuvassa kuin muissa. Eli siis nyt voin taas todeta, ettà oli ne aallot isot sitten ihan oikeasti, OLI NE!!!

Ps. Olen vihdoin ja viimein saanut roudattua kuvia vanhalta koneelta tàlle uudemmallekin koneelle, joten pystyn kuvien kanssa kertomaan myòs muista reissuistamme Italiassa ennen kuin tàmàn blogin aloitin, joten niitàkin on varmasti tulevaisuudessa aina silloin tàllòin tulossa :D

18 kommenttia:

martti_54 kirjoitti...

Huomenta. Kyllä ne aallot olivat isoja. En vain löytänyt sopivaa kuvaa, joten laitoin tuon Kalajoen kuvan. Melkein meni täysistä.

Jael kirjoitti...

Kiva oli lukea ja nähdä kuvia lapsuuden reissustasi Italiaan.Ja miten hyvin pystyit näkemään tulevaisuuteen jo lapsena!

Anonyymi kirjoitti...

***IHANIA KUVIA JA IHANASTI KERROTTU*** T.Anu

-S- kirjoitti...

Iskà: Ei siis ollut vain lapsen tapa katsella maailmaa, jossa kaikki on suurta...olivat siis oikeastikin isot allot :D

Nonni, arvasin et yrititte huijaa, mut kyl mà oon tarkka. (muille tiedoksi, ettà pyysin biizi kuvaa Italiasta, mutta eivàt sitten lòytàneet kun tuon, heh).

Yaelian: Joo tuo oli aikamoinen shokki tuo tarinani itsellenikin, heh...Tosielàmàssàhàn on tietty hieman enemmàn draamaa, mutta suurinpiirtein noin silti :D

Anu: Kiva kun tykkàsit :D

Noora kirjoitti...

Hihihihi :D Olipas kiva postaus! Sut voi kyllä tunnistaa jo noista lapsuuskuvista...

-SL kirjoitti...

Kiva tarina ja kuvat :)
vastasin siihen kommenttiin ja muokkasin tekstiä selvemmäksi

-S- kirjoitti...

Noora: Kiva kun tykkàsit :D Joo kait mut voi noista jotenkin tunnistaa, eh....

*-SL: Sorge, en saa sun nimimerkkià nyt kirjoitettua ihan oikein, eh.
Kuvat on joo hieman erilaisia kun mità tàssà blogissa yleensà, kun ovat niin vanhoja. Kiitos kun vaivauduit selventàmààn :D

Allu kirjoitti...

Tosi kiva postaus. Miten sä muuten nyt sitten lopullisesti sinne Italian päädyit? Oletko jossain blogissasi kertonut, missä tapasit miehesi? Jos et halua kertoa, niin ei tartte vastata.
Uskon, että sun vaaleita hiuksia ihmeteltiin ja ihailtiin. Viime viikolla kävin Kölnin tuomiokirkossa ja huvitti, kun yksi kiinalainen pari otti valokuvia ihan tavallisen näköisestä saksalaisesta lapsesta, joka oli taas niiden mielestä ihmeellinen.

MaaMaa kirjoitti...

Ihania lapsen muistoja reissusta :) Ja nauratti tuo hiekkasärkät vs. rimini :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Lisää näitä! Ihana lukea vanhoja lomamuistojasi ja ennen kaikkea katsella kuvia. Kiitos S!

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Allu: Lopullisesti pààdyin tànne tietenkin mieheni kanssa, mutta alunperin kuitenkin vuonna 2001, kun olin aupairina Ligurian alueella. Reissuja edes takaisin suomen ja italian vàlillà on sen jàlkeen tehty vaikka kuinka ja lopulta myòs muutto :D

Mun hiukset oli pienenà oikein valopilkku. Loistivat valkoisuuttaan. En voi sanoa edes vaaleat, koska oikea sana on kuitenkin tàssà tapauksesa valkoinen.

MaaMaa: Hehe..Tuo on just niin mun vanhempien huumoria ujuttaa joku ylimààràinen kuva mukaan ja katsoa meneekò làpi, hihihih.

Outi: Kiva kun tykkàsit. Olihan tàmà tosiaan vàhàn erilainen postaus :D

Helena Ruotsala kirjoitti...

Tosi hieno postaus! Oli mukavaa lukea lomamuistojasi, onneksi isäsi ei eksynyt Venetsiaan! :)

Rita A kirjoitti...

Mukava raportti. Hauska tuo Kalajoki-sekaannus :)

Liza in London kirjoitti...

Ihanan pirteä postaus! Noi on kaikki kolme, Rimici, Riccione ja Venetsia, aivan upeita paikkoja! Ja miten suloista on, että olet kijroittanut tarinasi jo lapsena valmiiksi, hihi :) Oman elämän käsikirjoittaja! :D

Liza in London kirjoitti...

Ja osasit kyllä valita hyväön maan jo pienenä tyttönä ;)!

Anonyymi kirjoitti...

Heh, olipa hauska juttu ja kivat kuvat :) Samalainen valkotukka täällä, kirjoitin aina niihin ystäväkirjoihin pienenä että hiusten väri: valkoinen :D

t. viestittelijä

Anonyymi kirjoitti...

Terkut Raahesta. Ihania tarinoita =) Itse en muista oikeastaan mitään.. Muutakun pulut =)

Kiva oli lukea ja kyllä sai nauraa kun rupesin ajattelemaan ja kuvittelemaan noita tapauksia =)

Täällä kaikki hyvin.

Terkkuja ja haleja kaikille <3

-syrra

-S- kirjoitti...

Helena: No onneksi ei jàànyt sinne kokonaan ;)

RIta: Heh, joo...tuo on sità mun vanhempien huumoria.

Dolce: Joo pitàis pààstà vanhemmallakin iàllà nyt tuonnepàin ihastelemaan.

viestittelijà: No aikamoinen valkotukkahan sinà olet edelleen :D ....Mà taisin kyllà kirjoittaa vaaleat, vaikka olisi se valkoinenkin kuvastanut ihan hyvin :D

Sis: Joo sà et varmaan matkasta pahemmin muista. Tuuppas kokemaan italia taas uudestaan pian :D
Iiiiiiso hali ♥