keskiviikko 26. elokuuta 2009

Sulfa-allas

Meillà oli eilen zolfoallaspàivà. Tààllà Italiassa on aika paljon nàità sulfa-altaita, kuten minà niità kutsun ja tàssà meidàn làhellà on heti pari. Zolfolàhteità lòytyy tuliperàisten alueiden maaperàssà ja on siis luonnonlàhde. Sità hyòdyntàen tehdààn sitten nàità terveysvaikutteisia altaita. Vesi on làmmintà ja siellà on siis tuota zolfoa. Spassa on mahdollista tilata erilaisia hoitoja hyòdyntàen zolfoa. Meillà B:n kanssa oli ihan omat hoitomme....kuten monilla muillakin jotka altaalle tulevat. Pohjasta saa sukellettua tuota zolfoa ja nàin naamioita voi helposti tehdà myòs itse.


Elokuussa allas on tàynnà ihmisià ja istumapaikan saaminenkin on vaikeaa. Kuvat on otettu hotellin sivulta tààltà.
B:n uintitaidonnàyte. Sukeltaa ja ui selkàà.








B nautti pàivàstà. Kavereita ei tàllà kertaa lòytynyt, kuin vasta aivan lopuksi ja hàn pyysikin minua moneen otteeseen kaverikseen. Vesi vain oli niin kovin kuumaa, ettà oli aika tuskainen pàivà kaikenkaikkiaan, heh. Pitàà odotella ettà ilmat viilenee.



Sitten blogiystàvànpalkintoon. Rita lahjoitti minulle tàllaiseen kauniin ystàvànsydàmen. Kaunis kiitos tàstà :)





Tàllà kertaa tahtoisin antaa sydàmen eteenpàin Allulle, jonka blogia luen, mutta en ole tainnut palkintoa vielà antaa ja MaaMaalle jonka matkakertomukset ovat aina yhtà mielenkiintoisia :D

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kaunis paikka! Onko tuo sulfa sitä rikkipitoista vettä,joka hieman haisee kanamunille.....Täällä nimittäin on pohjoisessa sellainen kylpylä,jossa on sellaisia altaita,ja niiden vesi on aina aika lämmintä ja terveellistä.
Onpa B jo oikea vesipeto!

-S- kirjoitti...

Yaelian: Joo tuo sulfa on nimenomaan sità :D Vesi haisee màdàntyneelle kananmunalle, yòk!! Mutta se haisee siis kaukaa. Itse altaassa ollessa se ei haise.

MaaMaa kirjoitti...

Voi kiitos ihanasta palkinnosta! Tosi natti! <3 <3

Tuollaisia mineraali-altaita (tai mita lie ovatkin suomeksi) on myos Bath'issa englannissa, Budapestissa ja tietysti islannissa, ainakin. En ole itse moisissa kylpenyt mutta varmasti on aika ihanaista linnunmaitoa! Upeasti B osaa uida! Uiminen on ihanaa!!

Rita A kirjoitti...

Voi miten ihana tuo pulskimisvideo! Ja sitten se B vielä heilutti :) Simpaticissimo :) Bravo, mi fa piacere.

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo Islantihan on noista kuuluisa. Etelà Italiassa niità on aika paljon. Ovat kyllà paljon ihanampia alkukevààstà tai -syksystà, kun ilma ei ole niin kuuma. Jotenkin oli tuskasta mennà kuumaan veteen uimaan, kun oli jo kuuma. Olisin kaivannut virkistàvàà vettà :D

Rita: Joo sanoin B:lle, ettà tekee jotakin, jotta saadaan laittaa videolle niin ettà mummikin sen nàkee. Yllàtys oli minullekin tuo heiluttaminen. En olisi uskonut, ettà uskaltaa kàden nostaa sieltà uidessa, kun kuitenkin on aika pelokas vedessà edelleen. Nyt kuitenkin myòs alkeisselkà alkaa sujumaan jo suht hyvin :D Simpatico si :D Voleva fare nonna in Finlandia felice :D

Maijamaija kirjoitti...

Chilestä löytyi myös noita "kuumia lähteitä" :) Varmasti aika monelta tuliperäiseltä alueelta. :)

-S- kirjoitti...

Maijamaija: Juu onhan niità. En vaan ollut kàsittànyt aluksi kuinka paljon niità tàltà alueelta lòytyy.