torstai 2. huhtikuuta 2009

San Gerardo Maiella

Kàytiin San Gerardon katedraalissa, joka on pyhimys (Saint) Gerardon olinpaikka. Katolilaisessa kirkoissa on pyhimyksià ja San Gerardo on yksi niistà. Hàn oli keskittynyt lapsiin ja vielà syntymàttòmiin lapsiin. Naisiin ja varsinkin raskaana oleviin naisiin.



Katedraalin vieressà (sama rakennus) oli kaunis huone, sala dei fiocchi. Huone on omistettu apua tarvitseville naisille ja lapsille ja on tàynnà selviytymistarinoita, lastenkuvia ja kiitosviestejà. Myòs perheet, jotka ovat tunteneet saaneensa apua San Gerardosta mm. lapsettomuuteen ovat myòhemmin tuoneet huoneeseen fiocchon tai muun pienen esineen kiitoksena syntyneestà lapsesta. Huoneessa on myòs monta tarinaa vaikeasti sairaista lapsista ja heidàn selviytymisestààn -ihmeistà.



Fiocchit katossa.

Kuvia syntyneistà lapsista làhetetty kiitokseksi.


Valokuvia ja fioccheja.


Vanhan kirkon alttarilla olnTomba di San Gerardo, eli Pyhimys Gerardon hauta. Tàlle haudalle tehdààn myòs pyhiinvaelluksia. Paljon turisteja tulee Caposeleen vain kàydàkseen San Gerardon katedraalissa ja haudalla.


Uusi kirkko on tehty puusta.


Kirkon ylàkerrassa ja vieressà oli museo. Siellà oli tarinaa San Gerardosta sekà tàmàn sààtiòn hyvistà tòistà.

Rafaelin enkeli

Tàmàn katedraalin nàhtyàmme pààtòs oli tehty. Me menemme naimisiin tuossa kirkossa!!! Ei siinà missà alttarille polvistuessa olisi San Gerardon haudalla. Olisi tuntunut hieman oudolta, mutta ei papit kyllà tuossa kirkossa suostu enàà vihkimàànkààn. Eli kirkko on se puinen.

Hààt on muuten 3.6 eli aika pian :D Suunnitelmat ovat muuttuneet pàivàstà ja paikasta toiseen aivan liian monta kertaa. Ei aina meidàn takia vaan myòs muiden “mutkien” vuoksi. Mm tàmàn kylàn pappi kieltàytyi lopulta meidàt vihkimàstà. Ei halua vihkià seka-avioliittoa (minà luterilainen ja mies katolilainen). Mieheni vanhemmat ja isovanhemmat jne on kaikki vihitty tàssà kylàmme kirkossa, mutta tàmà perinne ei nyt sitten tule jatkumaan. Se ei kuitenkaan tunnu ketààn, ei myòskààn G:n vanhempia haittaavan. Myòs he pitàvàt erityisesti tuosta San Gerardon kirkosta.

Joitakin hààvalmisteluita ollaan jo tehty, mutta kerron niistà joskus toiste tarkemmin :D

22 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Jestas, johan sinä uutisilla pommitat!! Ja hääthän on ihan piankin, iiiik! Se on aina jotenkin niin ihanaa, kun ihmiset menee naimisiin :))) Onnistunkohan mä koskaan narraamaan naimisiin mun murua..:D

Parempi ettei sellainen pappi vihikään, jolla on tuollainen asenne. Upea vihkipaikka! Blogihäät tiedossa ;) hauskaa! (et kyllä sulje kirkon ovia meidän nenän edestä!)

-S- kirjoitti...

Susadim: Joo nuo hààt siirtyi sovitusta syyskuusta kesàkuuhun, joten pikkasen tulee kiire, mutta en ota stressià. Jotenkin tottunut tàhàn maailmanmenoon ehkà liiankin hyvin. Tajuan varmaan pari pàivàà ennen hàità, kuinka monta asiaa on hoitamatta, eh :S

Joo samaa mieltà tuon papin asenteesta. On ollut 40 vuotta kylàn pappina, eikà halua poiketa perinteistààn.

Eh, juu....pitàs varmaan kirjotella hààvalmisteluistakin ja kaikesta ja sitten vielà jotakin hàistàkin, mutta mutta.....No joo...mà yritàn tsemppaa ja kirjotella useemmin kuulumisia...ku niità kuulumisia nyt kuitenkin on ihan kivasti :D

Ehkà se onkin sun muru joka sut harhauttaa naimisiin, etkà sinà hàntà ;)

Mitàkòhàn mun soittolistalle on tapahtunut? Onko sulla ikinà kàynyt noin et osa (mulla nyt nàkòjààn suurin osa) on yhtàkkià soittokelvottomia jostakin syystà??!?!?!

Jael kirjoitti...

Olipa uutinen,ihanaa!! Sehän on ihan kohta...Nyt sun täytyy ehdottomasti kirjoittaa joskus häävalmisteluista! Tuleeko teille isot häät? Mahtavaa, että mieluista kirkko kuitenkin löytyi,kun ei teidän kylän pappi teitä suostu vihkimään,mokoma!

Huomasinkin että se kaunis biisi joka yleensä tulee heti kun sun blogissa vierailee ei tullut, vaan toinen kappale.Onko ne siis itsestään siirtynyt tai hävinnyt,outoa!

Jänne muuten tuo katto,missä niiden syntyneiden lasten kuvia.

-S- kirjoitti...

Yaelian: Joo kirjoittelen niistà jossakin vaiheessa ihan oman postauksen :D Ei meille kovin isoja hàità tule. Ehkà joku 80 vierasita. Làhes kaikki mieheni puolelta. Vietimme viime kesànà kihlajaisjuhlat suomessa ihan sen takia, kun olimme tietoisia ettà suomalaiset sukulaiset ei niin vaan italiaan lennà.

Joo nuo biisit on itestààn kadonnut...oiskohan ne hàvinnyt koko soittolistalta sitten?!?!? Nyt en jaksa tarkemmin etsià syytà, mutta kyllà minà senkin joku kerta teen :D

Joo tuo koko huone tai eràànlainen kappeli oli kyllà aikamoinen yllàtys...mutta oli kyllà kiva olla siinà huoneessa ja lukea tarinoita ja katsella iloisten vauvojen kuvia :D

Susadim kirjoitti...

Ihme kyllä tuo mun poppikone on ainoa tekninen seikka, jonka kanssa ei ole ollut ongelmia. Tuon biisien "lukkiutumisen" olen huomannu joissakin blogeissa.
Olisko ollut eilen, kun sun biisit ei lähteny pyörimään ja tulipa heti orpo olo, on niin tottunut tähän ihanaan musiikkiin :)

-S- kirjoitti...

Susadim: Menin jo katsomaan tuolta soittolistasta, jos olisin voinut ne uudelleen ladata, mutta ei onnistu. Ne on poistettu tai siis lukkiutunut myòs siellà. Versioitakin lòytyy monia, mutta ainutkaan ei toimi, hòh!!!!! Ei kai tàssà auta ku mennà latailemaan uusia biisejà, mutta kyllà ottaa pààhàn!!! Toivottavasti sun biisit jatkaa hyvàà kulkuaan edelleen :D

finkinja kirjoitti...

Terkkuja täältä naapurimaasta:)
Odottelen täälläkin hääjuttuja;)
Mulla on vähän saman tyyppisiä kokomuksia tuosta vihkimisestä ... meidän kylän pappi mietiskeli kanssa pikkasen ennnen kuin vihki meidät. Mutta pienen keskusteluhetken jälkeen ei voinut olla vihkimättä, oli saanut koko kylän vihat päälle;)
Nykyään ovat kuulemma todella tarkkoja noiden seka-avioliittojen suhteen, pitää käydä avioliittokursseja ym.

MaaMaa kirjoitti...

Wau, eli haat on IHAN KOHTA! Ihanaa! Onnea! :) Kauan olette olleet yhdessa miehen kanssa?

Aivan ihana tuo kirkko, toivottavasti saatte vihkimisen jarjestymaan siella!

Upeita kuvia, kiitos kun naytit meille!

Maki odotan mielenkiinnolla haasuunnitelmien julkaisua! Nyt kuitenkin: Iloista Viikonloppua!

Pirita kirjoitti...

Onnea hàiden valmisteluihin! Mistà enàà nàin lyhyellà varoitusajalla olet saanut varattua ricevimenton? Entà onko bombonieret valittu?
Omia hàitàni tuli juhlittua moneen kertaan. Ensin tààllà kaupungintalolla, sitten suomessa Helsingin pyhàn Marian kirkossa, jonka jàlkeen pidettiin perinteiset suomalaiset hààjuhlat. Kotia Italiaan palattuamme juhlimme vielà uudelleen mieheni sukulaisten kera italialaiseen tyyliin. Bilettà riitti jos jonkinlaista ja ihan kiva se olikin. Nyt 11 vuoden jàlkeen on kiva muistella niitàkin bileità, kun pelkàstà ravintolassa syòmisetà on tullut meidàn perheessà luksusta, ei sinne meidàn kahden tàystuho-torveloiden kanssa voi mennà iltaa istumaan!
Niin, ja jos pappia kaipaat, niin meillà olisi sellainenkin omasta takaa. Miehehi 81v pappisetà vihki meidànkin luterilais-katolilaisen avioliiton Helsingissà yhdessà paikallisen hollantilaisen papin kanssa.... oli muuten aika erikoinen vihkiminen ja se kesti piiiitkààn, kun kaikki tehtiin kahteen kertaan (paitsi vihkivala)...molemmilla kielillà, naturalmente.

-S- kirjoitti...

Finkija: Heissan sinnekin :D
Meidàn kylàn pappi oli ensin vihkimàssà meidàt, mutta sitten tulikin toisiin ajatuksiin. Muutaman pàivàn jàlkeen pààtti sittenkin vihkià meidàt. Siinà vaiheessa me olimme jo kàyneet vaikka missà toimistoissa. Menimme myòs Napoliin katsomaan luterilaisia kirkkoja jne. Suutuimme...eikà siis vain me vaan puolet kylàstà ja nyt tàmà pappi joutuu tekemààn meille vain dokumentit. Pappi ei ollut iloinen kuullessaan, ettà olemme vaihtaneet kirkkoa, mutta sità hàn lopulta myòs itse halusi. Emme halua hàntà vihkimààn meità. En halua nàhdà koko miestà hààpàivànà, joten en todellakaan halua katsoa hàntà koko seremonian ajan.
Eh, avioliittoneuvojalle...ohoh...noh, me ei jouduta :D Ei ainakaan uskontojen takia, hihih!

Maamaa: Niin kauan, ettà nyt on aika mennà naimisiin :D
Joku kerta laitan kyllà noista hààvalmisteluista :D :D

Pirita: Olenhan minà tuon hààpàivàn jo jonkun aikaa tiennyt. Siirtyi kuitenkin kolmisen kuukautta, joten kyllàhàn se laittaa asioihin vauhtia. En osaa nyt kuitenkaan vielà stressata.Paniikki iskee sitten varmaan pari pàivàà ennen hàità, hih. Tuo jatkopaikka oli meillà ensimmàinen asia mikà on sovittu, hihih! Yhdessà vàlissà ei mikààn muu ollutkaan selvàà, kuin nimenomaan jatkopaikka.
Noi bombonieret on jotenkin ihan tyhmià. En tiedà...en oikein kannata. Ajateltiin vain laittaa muutama karkki ja kiitosviesti tai jotain. Tehdààn tàmà osuus vàhàn niinku suomen hàissà :D
Me mietittiin jo suomessa vihkimistà siinà vaiheessa, kun pappi oli niin meità vastaan, mutta koska jatkopaikka oli jo valittu niin tuntui oudolle pitàà bileet tààllà ja kirkko suomessa. Kihlajaisjuhla sai luvan toimia hààjuhlana suomenpuolella.
Vai on teillà ihan oma pappivanhus. Oli varmasti kiva, kun tuttu pààsi vihkimààn. Meillekin tarjottiin mahdollisuutta toiseen pappiin, mutta inhottaa jo muutenkin nàmà kirkkojen pitkàt kaavat, joten en halua siità tuplapitkàà ja nàin meillà on vain yksi italialainen pappi.

Ihanaa kun jaatte teidàn tarinoitanne tànne :D Tosi kiva kuulla muidenkin kokemuksia ja haaveita :D

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille :D:D:D

Pirita kirjoitti...

Todellisuudessa me ei saatu valita pappia, vaan mieheni setà vaan ilmoitti, ettà MINA sitten tulen Suomeen vihkimààn teidàt. Bombonierien kohdalla tein niin kuin "maassa maan tavalla" eli suomessa niità ei annettu lainkaan, mutta tààllà kyllàkin. Tààllà etelàssà ollaan vielà niin "vanhoollisia" ettà niità sitten muistellaan vuosienkin pààstà (varsinkin niità, joiden hàistà sai VAAN tàllàisen bombonieren jne.). Toinen hullu homma on hààkuvakansio ja hààvideo.... kun sinut kutsutaan ekaa kertaa kylààn jonnekin, niin melkein ensimmàiseksi otetaan esiin hààkuvakansio ja sità esitellààn vieraille....vaikka hàistàkin olisi kulunut aikaa vuosi tolkulla! Omaani (kaverin ottamia kuvia ja itsetehty) ei tulisi mieleenkààn esitellà kenellekààn!

-S- kirjoitti...

Pirita: Heh, niinpà tietysti!!! Pappi kutsuu itse itsensà vihkimààn. Meillà todistaja kutsui itsensà todistamaan ja vielà illallisellekin, eh :-s Suomalaisen on vaikea ymmàrtàà noita suoria itse itsensà kutsumisia milloin minnekin tapahtumaan.
Minà en edes tiedà mità nuo bombonierit voisivat hàissà olla. Olen saanut vain kerran ja sekin oli rippijuhlissa. Mielestàni aivan tyhmà rahantuhlaus. Ihan kiva muisto, mutta silti...onhan niità muunkinlaisia muistoja...eikà kaikki tykkàà samoista asioista kuitenkaan.
Pysyn pààtòksessàmme, ettà jonkinlainen karkkijuttu se saa vain olla....vàhàn niinku suomalaisissa hàissà on niità karkkipussukoita pòydàssà. Joku suklaakin oli ideana, mutta silloin on kesà, joten on hieman riski tuo suklaa.
En ole tòrmànnyt tuohon hààkansioseikkaankaan, mutta onneksi meillà on ammattikuvaaja jo tilattu :) Tekee meille videonkin, joka voidaan sitten làhettàà kaikille, joten mà sitten teen kuten maassa on tapana eli otan sitten sen kansion esiin heti kun vieraat astuvat eteiseen, hihih! No ei!!! Jos kysyy niin saa nàhdà, mutta tuskin tulisi mieleen alkaa sità heti esittelemààn...Outoa!!!

Pirita kirjoitti...

Tààllà hààkarkkeina kàytetààn confetteja (ne ei sula kesàkuumalla vaikka siltà ovat joko suklaata tai sitten mantelia). Hàissà valkoisia.... ristiàisissà joko vaaleanpunaisia tai -sinisià, yliopistosta valmistuttaessa punaisia jne...
Ihana muuten avata tààs un blogi kun mun lempparikappale alkaa soida heti ensimmàisenà!

Jael kirjoitti...

Toivottavasti tuo kamala maanjäristys oli mahdollisimman kaukana teistä? Halit!

-S- kirjoitti...

Pirita: Joo pitàà miettii mità sità keksii, mutta luulen et se on syòmistà eikà mikààn tavara.

Jee, mun soittolista toimii taas :D:D:D:D

Yaelian: Ollaan sen verran kaukana tààllà, ettà ei tàrissyt tààllà asti. Aika kova jàristys tuo on kyllà ollut. Tààllà oli 80-luvulla tosin làhes kaksi kertaa kovempi jàristys.
Kiitos ajatuksesta ja haleja takasin :D

Anonyymi kirjoitti...

ciao!
pitkàstà aikaa, luen blogiasi koko ajan mutta aina ei jaksa kommentoida(laiska...)

missàpàin te asutte? làhellà napolia? onneksi siellà ei maa tàrissy...

ja loppuun onnitttelut!! auguri!!
tahtoo kuulla sitten hàistà ja valmisteluista:D

mimi

-S- kirjoitti...

Hei Mimi: Kiva kuulla sustakin pitkàstà aikaa :D
Asutaan tààllà Salernon kupeessa. 100km Naolista.
Kiitos onnitteluista....jossakin vaiheessa tulee tekstià hàistàkin :D

Susadim kirjoitti...

Samaa maanjäristysasiaa minäkin tulin kyselemään. Onneksi selvisi jo. Maanantai terkkuja täältä räntäsateen keskeltä!

-S- kirjoitti...

Susadim: <3

Anonyymi kirjoitti...

ihana kirkko!!!!!
Ja ihanaa että menette naimisiin!!!
eli kaikki on ihquu!
I lähettää terkkuja B:lle.
on niin kiva kun ihmiset on onnelisia.
T: Jaana from vaasa

-S- kirjoitti...

Ciao Jaana!
Ihana viesti ja ihana kuulla pitkàstà aikaa :D
Kaikki on tosi ihquuuuuuuu :D:D:D
Jatkakaa tekin siellà onnellisena olemista :D
Niin ja voisitte tulla katsomaan tuon kirkon vaikka ihan paikanpààlle ;););)
Paljon terkkuja myòs I:lle :D

Anonyymi kirjoitti...

Näin nopeasti tulin kommaamaan.Ihana tuo kirkko ja ihanaa kun oot löytänyt onnen elämässä :)

Paljon haleja <3

-syrra ja J-