maanantai 27. syyskuuta 2010

Festa di San Rocco

Ensimmàisenà tiedoksi, ettà arvontaan osallistumisaika on pààttynyt. Tàssà làhipàivinà arvon voittajan, jaksakaahan malttaa :D

Perjantaina ei ollut koulua, koska oli Festa di San Rocco. Juhla alkaa fieralla eli suurilla markkinoilla, jotka olivat suuremmat, kuin ne meidàn kylàn perus sunnuntaimarkkinat.
Menin sinne nonnan kanssa. Suuremmille markkinoille on aina hyvà mennà jonkun toisen kanssa, koska markkinat ovat valitettavasti aina myòs varkaiden mielityòskentelypaikkoja.




Markkinoilla myytiin tuoreita vihanneksia ja muita ruokia, mutta myòs esimerkiksi tekokukkia, -kòynnòksià ja -kasveja.


Enkeleità: Olihan juhla uskonnollinen. Keskustelin kyllà nonnan kanssa, kuinka tàssà, kuten monissa muissakin juhlissa, on uskonto ja kulttuuri mennyt aivan sekaisin. San Rocco on eràs pyhimys, santo, eikà sillà ole mitààn tekemistà raamatun kanssa. Eràs uskonnollisempi ystàvàni kertoikin minulle joku aika sitten kuinka tààllà ei eroteta enàà kulttuuria ja uskontoa toisistaan. Raamattua ei tunneta tarpeeksi. Jeps jeps, en tunne minàkààn, mutta ihan kivoja nuo markkinat ja juhlat silti ovat, olivat ne sitten uskonnollisia tai eivàt.



Hevostarvikkeita: Olihan markkinat maalaiskylàssà.


Lisàksi poikkesimme tovin puistoon.



Piazzalla on aina nuo tykit, jotka kovasti poikia kiinnostaa.


Fieran jàlkeen menimme nonnille syòmààn. Benjamin oli tehnyt itse tikapuu/kààrmepelin jota hàn sitten vuoronperààn pelaili meidàn aikuisten kanssa.


No miksi kirjoitin tàstà juhlasta vasta nyt? No koska San Rocco juhla jatkuu aina myòs seuraavana sunnuntaina eli jatkui eilen. Silloin kanniskellaan santoa ja kylàllà on muitakin esityksià. Meidàn oli tarkoitus mennà tuonne juhlaan, mutta hieman oli sateinen ilma joten juhla jatkui ilman meità. Sanotaan, ettà Festa di San Rocco on viimeinen kesàjuhla joita tààllà vietetààn, sen jàlkeen juhlat ovat hetkeksi ohi. Se ei kuitenkaan pidà paikkansa, sillà jo parin viikon pààstà on Festa del tartufo.

Juhlan sijaan kàvimme elokuvissa katsomassa The American. Siinà oli Irina Bjòrklund (Suomalainen nàyttelijà) George Clooneyn kanssa. Ei Irina silti pitkàà roolia saanut, mutta edes jotain. Olkaamme ylpeità :D

The American sijoittui yllàtyksekseni Italiaan. Okej, ihan pienen hetken myòs Ruotsiin, mutta pààosin Italiaan erààseen pieneen kylààn. Elokuvassa nàkyikin hyvin tuollainen perus Italialaisen kylàn tyyli. Oli ihan ok leffa ja kiva lisà tuo sijainti Italiafaneille :D


3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tuollaiset markkinat ovat kivoja.Irina paran roolihahmo tapettiin heti alussa,mutta varmaan oli upeaa näytellä Clooneyn kanssa.

MaaMaa kirjoitti...

Mulle riittä George Clooney syyksi mennä katsomaan leffa ;)

-S- kirjoitti...

Yaelian: Joo samantien kuoli Irina, mutta sai hàn sentààn esiteltyà itsensà ilkosillaan niin eikòhàn hànelle nyt muitakin rooleja tule :D

MaaMaa: No àlà!!! ja vanhetessa vaan paranee...mmmmm....